Kruidvat Blog

Met deze 7 tips blijft je zwarte was ook echt zwart

zwarte was header

De beste wastips voor donkere kleding

Zwarte kleding kan altijd en kleedt af. Draag jij ook graag zwarte kleren? Dan wil je natuurlijk dat je favoriete zwarte jeans en little black dress ook echt zwart blijven. Daarom hebben wij hier de beste wastips voor de donkere was verzameld

Onze tip: De formule van Robijn Black Velvet Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor alle zwarte- en donkergekleurde was. De zwartbeschermers houden je favoriete zwarte kleding langer mooi.

Zwarte kleding vervaagt vaak in de was

Als je zwarte kleren vaak gewassen hebt, vervaagt de kleur. Zo lijkt dat intens zwarte shirtje na een paar keer wassen meer donkergrijs en ziet je zwarte jeans er na een paar keer wassen vaal en grauw uit. Gelukkig kun je daar wat aan doen.

Zo hou je je zwarte kleding zwart

Om je zwarte kleding zo lang mogelijk mooi zwart te houden, is het belangrijk om hierop te letten:

  • Was zwarte kleding zo min mogelijk en alleen als het echt nodig is. Behandel alleen de vlekken en was je donkere kleding als het kan met de hand.
  • Sorteer je was op kleur en was zwarte kleding alleen samen met andere donkere kleuren zoals antraciet en donkerblauw.
  • Was je zwarte kleding met een speciaal wasmiddel voor de donkere was. Dit wasmiddel is vaak geconcentreerder en beschermt de zwarte kleur zo beter.
  • Was je donkere kleren op een kort programma en de koudste temperatuur.
  • Donkere kleuren kunnen niet goed tegen warmte. Doe je zwarte kleding daarom niet in de droger en hang ze ook niet in de zon te drogen. De zon werkt namelijk als een bleekmiddel voor donkere kleuren.
  • Was je kleren binnenstebuiten.
  • Doe een kopje witte azijn in het bakje van het wasmiddel. Dit houdt de kleur vast en zorgt ervoor dat wasmiddel goed wegspoelt. Zo kunnen de restjes geen laagje op je kleren achterlaten.
rond sfeerbeeld zwarte was

Zijn je zwarte kleren toch vaal geworden?

Vervaagt je zwarte kleding toch? Gebruik dan koffie of thee als natuurlijke verfstof. Zet 500 ml zwarte koffie of thee. Doe dit na het wassen bij het spoelwater van de wasmachine. De koffie of thee versterkt tijdens het wassen de zwarte kleur.

close

Vorige

Met deze 5 tips hou je je witte was ook echt ...
close

Volgende

De 8 beste tips voor een schone vaat