Met deze 5 tips hou je je witte was ook echt wit

Header witte was

Hoe krijg je je witte was weer wit?

Ben jij ook groot fan van witte kleding? Vooral in de zomer dragen veel mensen witte kleren. Hierin lijkt je huid bruiner en de kleding zit vaak lekker luchtig. Maar witte kleding wordt door het wassen vaak grauw. Hoe voorkom je dit en zorg je ervoor dat je witte kleding ook echt wit blijft? Lees onze handige tips.

Onze tip: Witte Reus Waspoeder is speciaal ontwikkeld voor de witte was. Deze verpakking is goed voor 70 wasbeurten.

Huishoudelijke middeltjes voor een stralend witte was

Wist je dat je met sommige huishoudelijke middeltjes je witte kleren ook echt wit houdt? Waarschijnlijk heb je de middeltjes in deze tips gewoon al in huis:

  • Is je witte kleding verkleurd? Leg de kleren dan in een bak met schoonmaakazijn en laat ze een paar uur weken. Was ze daarna op het normale programma in de wasmachine.
  • Ga je je witte kleding wassen? Doe dan een kopje met witte azijn bij je was. Hierdoor worden je kleren mooier wit. En het is ook nog eens goed voor je wasmachine! Azijn zorgt er namelijk voor dat het water minder kalkhoudend wordt.
  • Is je witte was vergeeld? Was je kleren dan met het sap van verse citroen of bleek bij je was door een zakje soda bij het waspoeder te doen.
  • Een ander bekend huishoudelijk middeltje is ossengalzeep. Maak je kleding nat, wrijf het in met ossengalzeep en laat dit goed intrekken. Was je kleren daarna in de wasmachine.
Rond sfeerbeeld witte was

Nog meer wastips voor je witte was

Naast deze handige huishoudelijke middeltjes om je witte kleding weer echt wit te maken, zijn er nog een paar dingen belangrijk bij het doen van de witte was:

  • Was je witte kleding nooit samen met kleding in andere kleuren. Deze kleuren kunnen doorlopen of je witte kleding grauw maken.
  • Gebruik waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel. In waspoeder voor witte was zit vaak zuurstofbleekmiddel. Dit haalt de vlekken uit je kleren en zorgt voor een stralend witte was.
  • Was je kleding altijd binnenstebuiten.

Zo geniet je nog langer van je witte kleding!

Bekijk uit de categorie Huishouden ook:

Reageer