Kruidvat Blog

De 14 beste wastips

header wasmiddel

Hoe doe jij de was?

Een kind kan de was doen. Soms gaat dat op, maar soms ook niet. Als je witte was bijvoorbeeld weer roze is gekleurd door een verdwaalde rode sok of als je favoriete shirtje gekrompen is doordat je het te heet gewassen hebt. Omdat je waarschijnlijk ook elke week meerdere wassen draait, hebben wij hier een aantal handige wastips voor je verzameld.

Onze tip: Persil Power Gel Deep Clean Wasmiddel zorgt voor een perfect schone en frisse witte was. De formule met Deep Clean Technology dringt door tot diep in de vezels en verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken.

Tips voor het doen van de was

De was sorteren, in de machine doen, het juiste programma uitzoeken, de was vervolgens ophangen, opvouwen en in de kast leggen. Dat is waar het bij de was doen om draait. Hierbij komen de volgende tips goed van pas.

De was sorteren:

 
•  Tip 1: Sorteer je was op kleur. Zo voorkom je het doorlopen van de kleuren. Sorteer op witte, lichte en donkere was.

•  Tip 2: Was nieuwe kleding altijd eerst een paar keer apart. De kleuren geven dan soms nog af.

•  Tip 3: Was je spijkerbroeken nooit samen met delicate stoffen. Spijkerbroeken schuren namelijk langs je andere was en kunnen zo je kleding beschadigen.

Je kleding beschermen:

 
•  Tip 4: Was je kleren binnenstebuiten om ze extra te beschermen.

•  Tip 5: Sluit ritsen en drukknopen van je kleding en bind touwtjes aan elkaar vast. Zo raken de kledingstukken niet in elkaar verstrikt. Heb je bh’s met haakjes of andere kwetsbare kledingstukken? Was deze dan in een speciaal waszakje.

•  Tip 6: Controleer of alle (broek)zakken leeg zijn. Losse voorwerpen kunnen je wasmachine beschadigen.

In de wasmachine:

 
•  Tip 7: Stop de trommel van je wasmachine niet te vol, maar laat hem ook niet te leeg. Laat de wasmachine draaien als je er nog een gebalde vuist bij kan doen. Je was wordt dan goed schoon en de machine is zuiniger.

•  Tip 8: Op het label van je kleding zie je op welke temperatuur je het kledingstuk mag wassen. Een lagere temperatuur mag natuurlijk ook altijd. Dat is zelfs beter voor het milieu!

•  Tip 9: Is je was niet al te vuil? Zet de temperatuur van de wasmachine dan iets lager. Licht vervuilde was wordt dan nog steeds goed schoon.

•  Tip 10: Is je was erg vuil geworden? Laat de ergste vlekken dan eerst even inweken met wasmiddel of een vlekkenverwijderaar voor je het in de machine stopt.

•  Tip 11: Kies voor elke was het juiste wasmiddel. Zo heb je bijvoorbeeld speciale wasmiddelen voor de witte, donkere of gekleurde was. Volg het doseeradvies op de verpakking. Te veel wasmiddel geeft soms vlekken op je kleding en is niet goed voor je wasmachine, maar met te weinig wasmiddel wordt je was niet goed schoon.

rondsfeerbeeld was

De was ophangen:

&nbsp
•  Tip 12: Is de wasmachine klaar? Hang je was dan direct op. Zo voorkom je kreukels en hoef je minder te strijken.

Goed voor je wasmachine zorgen:

•  Tip 13: Laat de deur van de wasmachine en het doseerbakje na het draaien even openstaan om te drogen.

•  Tip 14: Wil je je wasmachine ontkalken? Schenk dan wat azijn in het wasmiddelbakje en laat de machine leeg draaien.

Persil is de beste vlekverwijderaar!

Persil Power Gel is als beste getest in vlekverwijdering. De nieuwe Deep Clean technology dringt door tot diep in de vezels en tilt de kleinste vlekmoleculen op voor een vlekkeloos en stralend schone was. Persil reinigt krachtig, maar is ook zacht voor je kleding. Zo geniet je nog langer van je favoriete kleren. Dankzij de actieve waskracht van Persil kun je op lagere temperaturen wassen en volstaat een korter wasprogramma. Zo bespaar je water en energie!

close

Vorige

De 7 meest voorkomende vlekken in kleding
close

Volgende

Welk wasmiddel heeft jouw was nodig?