Dit zijn de 8 bekendste koffiesoorten

header - koffiesoorten

Hoeveel soorten koffie zijn er?

Weet jij hoeveel verschillende soorten koffie er zijn? Waarschijnlijk ken je de espresso en cappuccino wel, maar weet je ook wat de lungo, latte macchiato en cortado zijn? We hebben hier de acht bekendste soorten koffie voor je op een rijtje gezet.

1 – Cappuccino

Dit is waarschijnlijk de bekendste buitenlandse koffiesoort in Nederland. De basis is een espresso met daaroverheen melkschuim. Voor het opschuimen is volle melk het lekkerst.

2 – Espresso

Een espresso is een heel sterk kopje koffie. De koffie is krachtig van smaak en daarom drink je er maar weinig van. Voor liefhebbers van meer, is er de dubbele espresso.

3 – Ristretto

Een nog kleinere espresso noem je een ristretto. Je zet een ristretto precies hetzelfde, maar dan met nog minder water. Een echt shotje koffie dus!

4 – Americano

Een Americano is een espresso waar meer heet water aan wordt toegevoegd.

6. Sfeerbeeld - koffiesoorten

5 – Lungo

Lungo is een ‘lange’ koffie. Dit heeft te maken met de tijd die het kost om deze koffie te zetten. Het is een espresso waarbij meer water door de koffie wordt geperst. Een lungo is rijker van smaak dan een americano omdat al het water door de gemalen koffie gaat.

6 – Caffè latte

Een caffè latte is eigenlijk hetzelfde als een cappuccino, maar dan met dunner opgeschuimde melk. De koffie is hierdoor iets sterker dan bij een cappuccino.

7 – Latte Macchiato

De latte macchiato is een variant op de caffé latte waarbij de espresso in de melk wordt geschonken in plaats van andersom. Letterlijk betekent het ‘gevlekte melk’.

8 – Cortado

Een cortado is een espresso verdund met warme melk. Als je de melk opschuimt, heb je een kleinere cappuccino met sterkere koffie.

illustratie - nescafe

Uitproberen?

Wil je één van deze koffievariaties, of een andere, uitproberen en elke dag een andere soort koffie zetten? Haal dan de Nescafé Dolce Gusto in huis. Met deze stijlvolle koffiemachine creëer je jouw perfecte koffie zonder gedoe. De koffie is verpakt in een handige capsule. Hiermee zet je heel eenvoudig een heerlijk kopje koffie, in de smaak die jij wilt!

Bekijk uit de categorie Huis & Tuin ook:

Reageer