Kruidvat Blog

De 5 leukste spelletjes voor op de camping

header camping

Leuke buitenspelletjes voor kinderen

De zomer komt er weer aan! En dat betekent ook dat het kampeerseizoen weer voor de deur staat. Kijken jij en je kinderen ook alweer uit naar die heerlijke tijd op de camping? Even back to basics, lekker veel buiten zijn én veel spelletjes spelen. Met deze vijf leuke tips gaat dat zeker lukken!

Onze tip: Deze stoere Tri Scooter heeft een voetrem en een in hoogte verstelbaar stuur. De step heeft drie wielen zodat je kindje al steppend veilig op pad kan.

5 leuke activiteiten voor op de camping

Op de camping breng je vaak veel tijd buiten door en heb je veel tijd voor elkaar. Tijd om leuke dingen te doen! Jij hebt even de tijd voor een goed boek terwijl je kinderen zich vermaken met leuke activiteiten en nieuwe trucjes op hun waveboard of skatebord leren.

Daarnaast is het natuurlijk ook superleuk om samen spelletjes te doen. De bekende spelletjes zoals tikkertje, verstoppertje en jeu de boules ken je waarschijnlijk al wel, maar er is meer:

1 - Stijgen de temperaturen naar hoge waarden en ben je op zoek naar wat verkoeling? Hou dan een waterballonnengevecht. Een leuke variant hierop is ‘tot de bom barst’. Ga met z’n allen in een kring staan en gooi de waterballon over. Knapt je ballon? Dan ben je af. Degene die het langst de ballon veilig vangt, is de winnaar.

2 - Op warme dagen is ook een potje flessenvoetbal altijd een succes. Vul lege frisdrankflessen met water en laat de doppen van de flessen. Zet voor elke deelnemer een fles neer, op ongeveer een meter afstand. Probeer nu de flessen van de anderen om te schoppen met de bal. Als je fles omligt, mag je hem pas weer rechtop zetten nádat je de bal hebt gepakt. Wie houdt het meeste water in zijn fles?

3 - Op vakantie de was doen? Liever niet! Gebruik de wasknijpers in plaats daarvan voor een leuk tikspelletje. Geef iedereen drie wasknijpers. Zorg dat je de wasknijpers zo snel mogelijk aan de kleding van een ander hebt geknepen. Degene die als eerste drie wasknijpers aan zijn kleren heeft, is af.

rondsfeerbeeld camping

4 - Staat er een tafeltennistafel op de camping? Organiseer dan een tafeltennistoernooi. Tafeltennis is goed voor urenlang speelplezier. Speel een wedstrijdje met je eigen gezin of nodig andere gezinnen uit om mee te doen.

5 - Een spelletje Twister is altijd goed voor veel plezier. Weet je wat nog leuker is? Om meerdere twistervellen aan elkaar te leggen en het zo met heel veel mensen tegelijkertijd te spelen!

Met deze tips wordt jullie kampeervakantie dit jaar nog leuker. Vergeet ook niet om een pakje kaarten en wat bordspelletjes in te pakken. In een handige campingkast berg je alles gemakkelijk op. Als het weer dan even tegenzit, heb je altijd wat te doen bij de hand.

Scoor het leukste speelgoed bij Kruidvat!

Bij ons scoor je voor deze zomer weer het allerleukste speelgoed waar kinderen zich eindeloos mee vermaken. Bekijk ons complete assortiment in de webshop of bestel je favoriet nu direct hieronder.

close

Vorige

De 14 beste wastips
close

Volgende

Geef je tuin een snelle make-over met deze ha...