5 tips voor een griezelig goede Halloween

Halloween tips

Durf jij het aan? Organiseer je eigen halloweenparty!

Trick or treat! Op 31 oktober is het weer Halloween. Deze feestdag wordt in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan langs de deur voor snoepgoed en voor de (jong) volwassen zijn er speciale halloweenfeesten. Maar hoe is Halloween eigenlijk ontstaan? En hoe organiseer je zelf een griezelig goede halloweenparty? Je leest het hier.

De oorsprong van Halloween

De naam Halloween komt van All Hallows Eve, Allerheiligenavond. Dit is de avond voor Allerheiligen (1 november). In de tijd van de Kelten was de oogst binnen en vierden ze dan oudjaarsavond. En deze avond was om nog een andere reden speciaal.

De Kelten in Groot-Brittannië geloofden dat de geesten van alle mensen die dat jaar overleden waren, die dag terugkwamen om een levende voor het komende jaar in hun bezit te nemen. De Kelten probeerden met maskers de boze geesten af te weren. Wellicht is daar een deel van de traditie ontstaan van Halloween zoals we die nu kennen.

Tips voor de griezeligste halloweenparty ever

Ben jij groot fan van Halloween en wil je de griezeligste halloweenparty ever organiseren? Dan hebben wij een aantal griezelig goede tips voor je:

Tip 1: Iedereen moet zich verkleden.

That’s the number one rule. Zonder scary outfit kom je er niet in. Zelf heb je je outfit natuurlijk ook al klaar hangen. Voor de finishing touch creëer je met make-up een creepie look. Onze handige tutorials komen daarbij goed van pas!

Halloween tips

Tip 2: De juiste aankleding is een must voor een succesvolle halloweenparty.

De ruimte mag niet te licht zijn en ook pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken. Lees voor meer tips Halloween decoratie: 5 leuke tips .

Tip 3: Enge muziek mag zeker niet ontbreken op je party.

Kies voor mysterieuze en onheilspellende muziek met een goede beat waar je op kan dansen. Weet je wat het nog enger maakt? Toon enge films (zonder geluid) op een groot scherm.

Tip 4: Een spannend moordspel

Een moordspel is het ideale spel om iedereen dat echte halloweengevoel te geven. Maak kaartjes en geef elke gast een rol. Wie ontdekt als eerste de moordenaar?

Tip 5: Wil je een wat rustiger avondje?

Organiseer dan een scary filmavond. Kies een horrorfilm en toon deze op een groot scherm. Decoratie en de juiste snacks erbij en de avond wordt zeker een succes!

Tip 6: Ga je liever een uit?

Bezoek een halloweenparty bij jou de buurt. Organiseer een pre-party met je beste vrienden om alvast in de stemming te komen en jullie engste look tevoorschijn te toveren.

Durf jij het aan? Heb je inspiratie nodig voor een scary look? Bekijk hier de tutorials en tips & tricks.

Bekijk uit de categorie Huis & Tuin ook:

Reageer