Kruidvat Blog

Geef je huis een mini make-over met deze handige tips

header huis make-over

Maak je huis lenteklaar!

De lente is hét perfecte moment voor de grote voorjaarschoonmaak. Door de coronacrisis breng je waarschijnlijk meer tijd thuis door dan normaal en kriebelt het daarom nog meer om aan de slag te gaan. Wil je meer dan alleen een flinke schoonmaakbeurt? Ga dan voor een mini make-over van je huis. Met wat kleine aanpassingen creëer je al een hele andere sfeer. Snel aan de slag dus!

DIY tips voor een nieuw interieur

Stroop je mouwen maar op, want we gaan aan de slag. Een fris interieur begint met een grote schoonmaak. Gooi alle spullen weg die je het afgelopen jaar niet hebt gebruikt en maak alles goed schoon. Daarna is het tijd om je huis te pimpen:

  • Wil je een ingrijpende verandering? Verschuif dan je meubels. Dat geeft je pas echt de kans om een nieuw interieur te bedenken en eens goed op te ruimen. Waarschijnlijk kom je er al snel achter dat dat ene bijzettafeltje wat ooit leuk was, nu wel weg kan.
  • Ligt jouw boekenkast ook helemaal vol? Less is more gaat hier zeker op. Zet je boekenkast niet helemaal vol, maar vul de kast voor een deel met boeken en zet er een leuke vaas bij. Dat geeft al een hele andere uitstraling.
  • Heb je een saaie, lege muur in je woonkamer of gang? Hang een spiegel op. Spiegels heb je in allerlei modellen en formaten. Een spiegel kleedt je muur aan en laat de ruimte ook nog eens groter lijken.
  • Misschien heb je het wel eens gezien, krijtbordverf. Beschilder een deel van je deur of muur met deze verf en je hebt een handig krijtbord in je huis. Perfect om je boodschappenlijstje of afspraken op te zetten of om op te tekenen.
  • Kussentjes geven je bank of stoel een hele andere look. Ben je de oude kussentjes zat of zijn ze vaal geworden? Fris de kleur dan op met textielverf. Ook maak je heel eenvoudig zelf kussentjes van oude kleding of een lap stof van de markt. Hierbij geldt: hoe meer, hoe beter! Veel kussens geven je bank een luxueuze uitstraling en het zit ook nog eens heerlijk zacht.
rondsfeerbeeld make-over
  • Weet je wat ook bepalend is voor je interieur? Een vloerkleed of tapijt. Het is de perfecte aankleding van je woonkamer. Nog een voordeel: een kleed laat je kamer groter lijken.
  • Bloemen en planten geven letterlijk én figuurlijk kleur aan je huis. Zet ze in je woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, gewoon overal!
  • Maak je eettafel leeg en zet één grote schaal in het midden. Doe hier ieder seizoen accessoires in die bij dat seizoen passen. Denk aan vers fruit in de zomer en dennenappels in de herfst. Zo heb je elk seizoen weer iets anders.
  • Ben jij die saaie lichtschakelaars zat? Beplak ze dan met washi tape. Dit decoratietape is er in allerlei kleuren en met verschillende toffe printjes.

Na een dag hard werken ziet je huis er zo heel anders uit. En daar mag je heerlijk van genieten!

Benieuwd naar het assortiment van Dylon? Ga dan snel naar de webshop!

close

Vorige

De 8 beste BBQ tips
close

Volgende

8 dingen die je niet moet vergeten mee te nem...