Kruidvat Blog

De 7 meest voorkomende vlekken in kleding

header wassen

Met deze handige wastips ga jij de strijd met de vlekken aan

Je bent lekker een dagje met je kinderen naar het park, even eropuit. Je trakteert ze op een chocoladeijsje en daar gaat het mis. Een vlek op het favoriete shirtje van je kind. Later zie je ook de eerste grasvlekken op de broek al verschijnen. Gelukkig kun je daar wat aan doen! Hier vind je de 7 meest voorkomende vlekken en hoe je ze weer uit je kleren krijgt.

Onze tip: Witte Reus Color Reus Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde was. Het wasmiddel is extra sterk tegen vlekken en geeft extra veel schone was.

Hoe krijg je vlekken uit je kleding?

Deze 7 vervelende vlekken komen iedereen wel bekend voor. Maar weet je ook hoe je ze uit je kleding krijgt? Wij hebben een paar handige tips voor je.

Tip 1: Als je kinderen graag buiten spelen, hebben ze waarschijnlijk vaak modder- en grasvlekken in hun kleding. Smeer deze vlekken in met een beetje groene zeep en was ze daarna op het normale wasprogramma.

Tip 2: Melk is het wondermiddel bij chocoladevlekken. Giet wat melk over de vlek, laat het kort intrekken en spoel het daarna uit met water. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine op een normaal programma.

Tip 3: Krijg jij ook vaak gele vlekken in je witte kleding? Deze zweetvlekken gaan er maar moeilijk uit. Het helpt om je kleding op 90 graden te wassen, hier kunnen alleen niet al je kledingstukken goed tegen. Een andere bekende tip is om je kleren te laten weken in een emmer water met azijn en daarna op het normale programma te wassen.

Tip 4: Kinderen bezeren zich soms tijdens het spelen. Een kusje en een pleister erop doen vaak wonderen. Maar die vervelende bloedvlekken in hun kleding zijn een ander verhaal. Ook hiervoor is melk een handig hulpmiddel. Daarnaast kan je de kleding laten weken in koud water met een beetje keukenzout.

rond sfeerbeeld wassen

Tip 5: Tomatensaus, rode bessen, aardbeien, rode wijn, allemaal geven ze van die vervelende rode vlekken in je kleding. Bij een rodewijnvlek is het het beste om hier direct wat zout op te doen. Dit absorbeert de rode wijn. Andere rode vlekken haal je vaak gemakkelijk uit je kleding door er wat citroensap overheen te gieten. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine en hang het in de zon te drogen. De rode vlek verdwijnt zo door het zonlicht.

Tip 6: Zijn er tijdens het koken vetvlekken op je blouse gekomen? Dep dan vóór het wassen met een schone doek wat afwasmiddel op de vlek.

Tip 7: Kauwgom op je kleding is vaak hardnekkig. De beste tip? Pindakaas! Smeer wat pindakaas op de kauwgomvlek en gooi het kledingstuk in de wasmachine. Hij komt vervolgens weer stralend schoon uit de machine!

Welk wasmiddel gebruik jij?

Nog een tip: gebruik altijd een goed wasmiddel. Een goed wasmiddel is krachtig tegen alle soorten vlekken en houdt je kleding langer mooi. Witte Reus is extra sterk tegen vlekken. Je wast er extra veel was mee schoon voor maar weinig geld. En dat bespaart ook nog eens tijd! Laat Witte Reus de was maar doen, zo hou jij tijd over om met je gezin op pad te gaan.

close

Volgende

De 14 beste wastips