Waarom je haar elke dag wassen niet werkt

Palmolive, haar

Was je haar alleen als het nodig is

Was jij je haar elke dag? Stop daar dan direct mee! Het is namelijk niet goed voor je lokken. Je haar droogt sneller uit en breekt makkelijker. Het talg en de olie in je haar hebben belangrijke functies. Over het algemeen is het advies om je haar elke twee à drie dagen te wassen. Pas je wasroutine daarom vandaag nog aan. Je leest hier hoe je dat doet.

Waarom moet je je haar wassen?

Shampoo reinigt je haar. Je haar voelt weer heerlijk fris aan en je verwijdert natuurlijk haarvet, vuil en resten van je stylingproducten. Maar als je je lokken te vaak wast, drogen ze uit en breken makkelijker. De natuurlijk vetten heb je daarnaast gewoon nodig. Talg beschermt je hoofdhuid en houdt haar soepel.

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Het advies? Was je haar elke twee à drie dagen. Je merkt heel eenvoudig aan je haar wanneer het tijd is voor een wasbeurt:

• Je haar is zichtbaar vet;
• Je hoofdhuid jeukt;
• Je ziet vuilresten in je haar.

Mensen die veel sporten en zweten doen er goed aan om hun haar iets vaker te wassen. Je haar is door de transpiratie sneller vuil. Heb je heel dik of droog haar? Dan heb je er zeker baat bij om je haar minder vaak te wassen.

Tip: Vind je het lastig om je haar niet elke dag te wassen? Gebruik tussendoor dan een droogshampoo. Je haar voelt direct frisser aan en heeft meer volume.

Palmolive, haar

Schuim, schuimer, schuimst

Geniet jij tijdens het wassen van je haar ook zo van al het schuim op je hoofd? Het schuim heeft een belangrijke functie. Als je voldoende gebruikt, zie je aan het schuim of je haar goed schoon is.

Verdeel wat shampoo over je handen, de grootte van een euromunt is genoeg. Breng het in je nek aan en beweeg je handen al masserende naar je kruin. Zo verdeel je de shampoo goed. Het schuim absorbeert het vuil en vet. Schuimt de shampoo niet meer? Dan is je haar nog niet schoon en moet je nog een keer shampoo gebruiken.

Welke shampoo gebruik je?

Kies de shampoo die bij je past. Het is geen probleem om af en toe van shampoo te wisselen. Je haar vraagt soms om een andere reiniging. Zo zijn er speciale shampoos voor bijvoorbeeld gekleurd, droog of pluizig haar. Gebruik na het wassen een conditioner als finishing touch. Je haar wordt gladder en is makkelijker doorkambaar.

Bekijk uit de categorie Haarverzorging ook:

Reageer