5 manieren om kokosolie te gebruiken voor glanzend haar

kokosolie - header

Kokosolie is al duizenden jaren een reddingsmiddel op het gebied van gezondheid en beauty. De potten heerlijk tropisch ruikende olie worden steeds populairder en zijn enorm veelzijdig. Elke beautylover moet kokosolie hebben. Het zorgt onder andere voor glanzend, sterk en gezond haar. 

Dit zijn onze favoriete manieren om kokosolie voor je haar te gebruiken: 

Als intensieve conditioner

Smelt wat kokosolie en bedek elke streng van je haar met de warme olie. Laat de olie 30 minuten intrekken. Was de kokosolie uit zonder shampoo voor prachtig, glanzend haar.

Tem rebelse mini-haartjes

Niets is irritanter dan kleine haartjes die niet mee willen werken. Doe wat kokosolie op je vingertoppen om die kleine haartjes glad te maken voor een elegant kapsel.

Haal klitten gemakkelijk uit je haar

Als je onstuimig haar hebt, kan het best lastig zijn om de klitten eruit te borstelen. Als je gesmolten kokosolie op je haar aanbrengt, voed je je lokken niet alleen van wortel tot punt, maar is je haar ook goed doorkambaar.

Stimuleer de haargroei op natuurlijke wijze

Gebruik kokosolie als een natuurlijke manier om je haar sneller te laten groeien zodat het langer en dikker wordt. De vitamines en essentiële vetzuren voeden je hoofdhuid, verwijderen opgebouwd talg uit de haarzakjes en stimuleren een gezonde haargroei.

Bescherm je haar tegen de zon

Kokosolie is een goede en natuurlijke bescherming tegen de zon. Breng kokosolie aan op je haar op dagen dat je weet dat je veel in de zon komt. Zo voorkom je verkleuring, gespleten punten en pluizen.

Coconut oil in a bowl on white background. Also copra oil, an edible oil, extracted from the kernel of meat of mature coconuts harvested from the coconut palm, Cocos nucifera. Isolated macro photo.

Bekijk uit de categorie Haarverzorging ook:

Reageer