Kruidvat Blog

Zo kun je zelf je gehoorapparaat schoonmaken

Zo maak je je hoortoestel schoon

Hé hoor eens! Je kunt je gehoorapparaat zelf schoonmaken!

Goed blijven horen is belangrijk. Daarom is het essentieel je oren en je gehoorapparaat goed schoon te houden. Maar daarvoor hoef je niet altijd naar de audicien. Je kan het ook zelf! Je doet het makkelijk met de nieuwe Otalgan reinigingsspray en droogcapsules die je gewoon bij Kruidvat vindt.

Maar eerst: waarom is het schoonmaken van je gehoorapparaat belangrijk?

Je hoortoestel draag je op je huid en/of in je oor. Daar komt het natuurlijk in contact met transpiratie, condens, huidvetten en oorsmeer. Als het gehoorapparaat niet goed schoon is kan dit jeuk, irritatie en andere huidproblemen veroorzaken. Daarnaast kan het hoortoestel beschadigen door transpiratie, condens en vuil.
De meeste verzekeringen vergoeden maar 1 keer per 5 jaar een gehoortoestel. Je wil het daarom zo lang mogelijk in goede conditie houden, toch?

Nieuw bij Kruidvat

Schoonmaken is dus belangrijk. Graag laten we je kennismaken met nieuwe producten in ons assortiment, van het merk Otalgan. Met deze producten maak je je hoortoestel thuis heel gemakkelijk zelf goed en hygiënisch schoon en houd je het in perfecte conditie.

Otalgan Reinigingsspray voor Gehoortoestellen
Otalgan Reinigingsspray voor Gehoortoestellen is speciaal ontwikkeld voor het zelf reinigen van gehoorapparaten en toebehoren. De spray wordt geleverd met een handig borsteltje waarmee je moeilijk bereikbare plaatsen reinigt. De spray desinfecteert hoorapparaten en doodt bacteriën en schimmels.

Otalgan Droogcapsules
Otalgan Droogcapsules onttrekken vocht aan de binnenkant van je hoortoestel. Ook kun je na het reinigen het oorstukje en slangetje ermee drogen. Gebruik de droogcapsules minstens 1 of 2 keer per week om transpiratievocht en condens te verwijderen.

Nog enkele tips voor het schoonmaken van je gehoortoestel:
• Volg altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het Otalgan product.
• Zorg dat je hoortoestel niet op een harde ondergrond kan vallen als je het schoonmaakt.
• Gebruik nooit alcohol of een schoonmaakmiddel om je hoortoestel schoon te maken.

En hoe zit dat met het schoonmaken van je oren?

Misschien vraag je je af of je je oren wel schoon moet maken. En heb je weleens gehoord dat het schoonmaken met een wattenstaafje helemaal niet zo goed is. Het zit zo: oorsmeer zit niet voor niets in je oor. Het beschermt je oor tegen uitdroging, vocht, vuil en bacteriën. Het is niet nodig je oorsmeer te verwijderen, tenzij je er last van hebt doordat het jeukt of irriteert. Maar gebruik je een wattenstaafje diep in je oor, dan heb je de kans dat je het oorsmeer juist in je oor duwt en een prop veroorzaakt. Beter is een spray te gebruiken. Zoals Otalgan Oorspray die overtollig oorsmeer en stof verwijdert. Met Otalgan Oorsmeer maak je het oorsmeer bovendien zacht zodat je het makkelijk kunt verwijderen. Gebruik een wattenstaafje alleen om het oorsmeer aan de buitenkant van je oor te verwijderen.

close

Previous Article

Veggie snoep is nog lekkerder!
close

Next Article

Wat vind jij? aflevering 5 – Hoe houden...