Kruidvat Blog

Wat te doen tegen hoest?

hoesten bronchostop

Eén middel voor elke soort hoest

Kriebelhoest, droge hoest, irritante hoest! Hoewel hoesten meestal niet ernstig is, houden hoestbuien je vaak wel uit je slaap en vervelen ze je behoorlijk gedurende de dag. Ook degene naast je kan er een paar kostbare uurtjes slaap door missen. Toch doen de meeste mensen niets tegen de symptomen van hun hoest. Terwijl dit eigenlijk super gemakkelijk te doen is. Maak kennis met Bronchostop*.

Wat is hoest?

Je zou het niet verwachten, maar hoesten is eigenlijk een heel natuurlijk proces. Je lichaam maakt er de luchtwegen mee schoon. Slijm, stof en rookdeeltjes worden naar buiten gewerkt. Het is tevens een veel voorkomend symptoom van verkoudheid.

Twee typen hoest

Hoest kan worden onderverdeeld in twee typen niet-productieve hoest (ook wel droge, prikkel- of kriebelhoest genoemd) en productieve hoest (ook wel vastzittende hoest genoemd). Droge hoest is kriebelende en irriterende hoest, die wordt veroorzaakt door irritatie van de bovenste luchtwegen. Bij dit soort hoest produceert iemand geen overmaat aan slijm. Bij vastzittende hoest wordt er slijm geproduceerd in de luchtwegen. De hoestreflex is bedoeld om al het slijm op te hoesten en zo de luchtwegen leeg te maken.

hoesten bronchostop

Iedereen heeft er weleens last van

Wist jij dat 78% van de Nederlanders weleens last heeft van hoesten veroorzaakt door een verkoudheid**. En dat gemiddeld twee tot vijf keer per jaar. Ben jij één van die Nederlanders? En doe je er eigenlijk ook niets aan? Je wacht bijvoorbeeld tot de hoest vanzelf weer weggaat of je weet niet welk type hoest je hebt, dus ook niet welk product je moet kopen?

Kiezen hoeft niet meer

65% van de mensen heeft eigenlijk geen idee welke soort hoest ze hebben**. Er zijn diverse producten voor de soorten hoest. Wil je een verzachtend middel of een slijmoplossend middel? Met Bronchostop hoef je niet meer te kiezen. Bronchostop is er voor elke hoest*. Dus ook als je hoest verandert van de ene in de andere.

  • Bronchostop is een behandeling die elke hoest verlicht;
  • Het is slijmoplossend bij vastzittende hoest;
  • Het is verzachtend bij droge prikkelhoest;
  • En verzacht keelpijn door het hoesten

Bronchostop Hoestdrank is een traditioneel kruidengeneesmiddel met een droog extract van tijm en vloeibaar heemstwortelextract. Het is alcohol- en suikervrij en bevat geen ingrediënten waarvan bekend is dat ze slaperig maken.

De makkelijk in te nemen Bronchostop Hoestpastilles behoren ook tot de traditionele kruidengeneesmiddelen. De pastilles bevatten een droog extract van tijm en zijn vrij van alcohol en ingrediënten waarvan bekend is dat ze slaperig maken.

Tips bij hoest:

• Zet Bronchostop op je nachtkastje, zodat je ’s nachts niet hoeft te zoeken.
• Ook een slok water verzacht je hoest. Zet ook een glas water naast je bed.
• Slaap eventueel een nacht in een andere kamer, zodat je partner aan zijn of haar rust toekomt.
• Hoest gaat meestal vanzelf over. Is dat niet het geval en blijf je hardnekkig hoesten, ga dan naar de huisarts. *Traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt als slijmoplossend middel bij hoest en voor verzachting van de keel tijdens een verkoudheid. De indicaties zijn uitsluitend gebaseerd op reeds lang bestaand gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.

**Consumentenonderzoek Centron, jan 2015, n=279

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Verkouden? Dit is waarom je neus spoelen met ...
close

Next Article

Pak griep aan en verhoog je weerstand met Ech...