Kruidvat Blog

Verkouden? Dit is waarom je neus spoelen met een zoutoplossing helpt

verkouden neus zoutoplossing verstopt

Bescherm jezelf tegen griep en verkoudheid

Het najaar en de winter zijn dé seizoenen waarin griep en verkoudheid op de loer liggen. Als je verkouden bent, helpt het om je neus te spoelen met een zoutoplossing. Maar weet je ook waarom? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Waarom is neusspoelen goed?

Je neusslijmvlies heeft het vaak zwaar. Je ademt elke dag vervuilde lucht of bacteriën in. De trilhaartjes in je neusslijmvlies zorgen ervoor dat het de bacteriën en irriterende stoffen uit de ingeademde lucht opvangt. Ze komen dan in je slijm terecht en dat slik je door. Door de zuren in je maag worden ze vervolgens onschadelijk gemaakt.

Als je een verkoudheidsvirus inademt, wordt je immuunsysteem geactiveerd. Je neusslijmvlies raakt hierdoor geïrriteerd en gaat een dik slijm afscheiden dat je neus verstopt. De trilhaartjes kunnen dan niet meer goed hun werk doen. Hierdoor ontwikkelen de ziektekiemen zich verder in het slijm en veroorzaken ze een verkoudheid.

6. Sfeerbeeld - Physiomer - Verkouden Dit is waarom je neus spoelen met een zoutoplossing helpt

Waarom werkt een zoutoplossing?

Een zoutoplossing bevochtigt je neusholten en helpt je neusslijmvlies. Je houdt je neus hiermee van binnen schoon en voorkomt korstjes en infecties. Het vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies en zorgt ervoor dat je vrijer kan ademen. Dit helpt niet alleen als je al verkouden bent, maar ook om een verkoudheid te voorkomen.

Zoutoplossing van 100% zeewater

De zoutoplossing van Physiomer bevat 100% zeewater. Het bevat onder andere sporenelementen die erg belangrijk zijn voor je gezondheid.

De producten van Physiomer zijn gemaakt van 100% zuiver zeewater van Saint-Malo. Deze baai heeft een groot getijdenverschil, waardoor het zeewater constant vernieuwd wordt met water uit open zee. Hierdoor is het rijk aan zuurstof. Het zeewater bevat daarnaast veel mineralen en sporenelementen zoals magnesium, calcium, koper, mangaan, zink, ijzer, selenium en kalium. Er zijn geen andere bestanddelen of verdunnende ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor profiteer je optimaal van de kracht van de zee.

De natuurlijke producten zorgen voor een makkelijke dagelijkse reiniging van je neusholten en beschermen klinisch bewezen tegen griep en verkoudheid. Er zijn verschillende neusspoelingen verkrijgbaar. Ook is er een product speciaal voor baby’s, geschikt vanaf de geboorte.

close

Previous

Ontdek onze verrijkers!
close

Next

Wat te doen tegen hoest?