Kruidvat Blog

Vastzittende slijmhoest? Dit is het antwoord!

fluimucil vastzittende slijmhoest

Wat veroorzaakt vastzittende hoest?

Kriebelhoest, prikkelhoest, vastzittende hoest, er zijn veel verschillende soorten hoest. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal erg vervelend en je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Vastzittende hoest wordt veroorzaakt door een teveel aan slijm of taai slijm. Lees hier hoe dat kan en wat je er aan kan doen.

Onze tip: Fluimucil Drank bevat het werkzame bestanddeel Acetylcysteine. Accetylcysteine breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dun vloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest.

Iedereen heeft slijm

Ieder mens heeft slijm. Dit plakkerige, dikke goedje vormt een beschermend laagje over de binnenkant van je neus en mond, keel, longen en maag-darmkanaal. Hierdoor droogt het onderliggende weefsel niet uit en krijgen stof en bacteriën geen kans om je gevoelige luchtwegen binnen te dringen.

Je lichaam maakt op een dag ongeveer 1 tot 1,5 liter slijm aan. Veel hè? Het meeste druipt door je keel en komt tijdens het slikken in je maag terecht. Denk maar eens aan al die momenten op een dag dat je slikt. Je verwerkt dan het slijm.

Door een infectie kan het slijm veranderen

Om verschillende redenen kan de hoeveelheid en kleur van het slijm veranderen. Eén hiervan is een griep- of verkoudheidsvirus. Het slijm wordt dan dikker en gaat irriteren. Het vastzittende slijm voelt vervelend en laat je hoesten. Als het slijm door het hoesten loskomt, verlicht dat de klachten. Maar als het slijm taai is en vast blijft zitten, kun je moeite krijgen met ademhalen.

Tips bij vastzittende slijmhoest

Vastzittend slijm gaat meestal vanzelf over. Maar als je je lichaam een handje wil helpen is het goed om niet te roken en je huis goed te ventileren. Je voorkomt zo dat bepaalde stoffen je luchtwegen nog verder irriteren.

Rond-sfeerbeeld-flumicil-vastzittende-slijmhoest

Daarnaast zijn er geneesmiddelen die helpen bij vastzittende hoest. Deze producten bevatten vaak acetylcysteïne of broomhexine, twee stoffen die het ophoesten van slijm makkelijker maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de producten van Fluimucil die acetylcysteïne bevatten. Fluimucil zorgt vanaf de eerste dag voor een directe en snelle verlichting. Fluimucil is daarom het antwoord op vastzittende slijmhoest.

close

Previous

Welk maandverband moet ik gebruiken?
close

Next

Met dit recept maak je in een handomdraai een...