Kruidvat Blog

Jarig tijdens de coronacrisis? Zo maak je er toch een feestje van!

Header_ Jarig tijdens de coronacrisis Zo maak je er toch een feestje van!

Je verjaardag thuis vieren

Ben jij bijna jarig? Van harte gefeliciteerd! Helaas kun je door het coronavirus je verjaardag misschien niet zo groots vieren als normaal. Gelukkig hebben wij hier de beste tips verzameld waarmee je van je verjaardag toch een feestje maakt.

Wel of niet je verjaardag vieren?

Als je in deze tijd bijna jarig bent, kom je voor een lastig dilemma te staan. Want ga je je verjaardag wel of niet vieren? Wat je ook kiest, jouw speciale dag zal dit jaar anders zijn dan anders. Maar de coronacrisis is geen reden om er niet een leuke dag van te maken. Juist nu is het belangrijk om er toch wat leuks van te maken.

Tip 1: Ga voor de meest uitbundige versiering

Het is natuurlijk het leukst als je dit niet zelf hoeft te doen, maar dat je partner, kids of huisgenoten dit voor je regelen. Want met een uitbundig versierd huis voel jij je pas echt jarig. Hang slingers op, niet alleen in huis, maar ook buiten. Zo weet iedereen dat je jarig bent. Pak groots uit! Te veel versiering bestaat niet.

Extra tip: wil je de jarige verrassen? Hang dan niet alleen overal slingers op, maar gooi het huis ook vol met ballonnen. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Tip 2: Drive-thru verjaardag

Wil je toch graag al je familie of vrienden even zien? Vraag dan of ze allemaal even langs je huis rijden en je vanuit de auto op afstand te feliciteren. Nog leuker is om dit als verrassing voor de jarige te regelen. Laat dan alle gasten hun auto versieren en luid toeterend aan komen rijden. De jarige voelt zich dan pas echt jarig!

Extra tip: zijn er mensen die niet kunnen komen? Laat hen een verjaardagskaartje sturen. Wie wordt er nu niet blij van verjaardagspost?

Tip 3: Videoverjaardag

Een toost op het leven mag op je verjaardag natuurlijk niet ontbreken. Plan een videomeeting met je familie en vrienden en toost samen op je verjaardag. Daarna heb je ook de kans om even met iedereen bij te praten en de laatste nieuwtjes te delen.

Wonen jullie in verschillende tijdzones of is het te druk met werk om bij de videomeeting te zijn? Spreek dan op een rustig moment een videoboodschap in en stuur deze naar de jarige.

Extra tip: wil je je familie en vrienden verrassen? Bezorg dan een taartje bij ze en eet dit tijdens de videomeeting op. Dan lijkt het toch nog een beetje op een echte verjaardag.

Tip 4: Cadeautjes!

Als jarig bent, koop je meestal geen cadeautjes voor jezelf. Maar dit jaar is alles anders. Dus verwen jezelf met iets klein zoals een mooie bos bloemen of koop iets dat je al heel lang wilt.

Ken je iemand die jarig is en wil je hem of haar toch een verjaardagscadeautje geven? Stuur dan een cadeautje per post. Dat zal zeker een verrassing zijn!

Wil je je partner of kinderen een extra feestelijk cadeau geven? Maak er dan een speurtocht of spel van. Verstop de cadeautjes in huis en laat je kinderen er met een schatkaart naar zoeken. Of laat je partner opdrachten uitvoeren waarmee hij of zij de cijfercode kraakt van de kast waar het cadeautje in ligt.

 

Sfeerbeeld-Jarig tijdens de coronacrisis Zo maak je er toch een feestje van!

Tip 5: Dress up en laat eten bezorgen

Mis jij het verjaardagsdiner? Dat is niet nodig, die organiseer je nu namelijk gewoon thuis. Want of je nu alleen bent of je verjaardag met je gezin of huisgenoten viert, lekker eten is altijd een feest. En veel restaurants hebben nu een bezorgservice waarbij ze zelfs meerdere gangen bij je thuis bezorgen. Dus trek je mooiste outfit aan en ga heerlijk thuis uit eten.

Extra tip: woon je alleen? Ga dan videobellen met vrienden of familie tijdens het diner. Nog leuker is om dan samen te eten. Zo voelt het toch nog een beetje als een verjaardagsetentje.

Ben jij benieuwd naar ons hele geschenkschets assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

Droge en vermoeide ogen door thuiswerken?
close

Next

Thuiswerkblessures: zo voorkom je nek- en rug...