Kruidvat Blog

8 handige tips bij kriebelhoest

Bisolvon kriebelhoest hoesten droge hoest

Kriebel in je keel? Wij helpen je

Wist je dat hoesten een natuurlijke manier van je lichaam is om je luchtwegen schoon te maken? Door slijm op te hoesten, verdwijnen stof, rook en andere vervuilende deeltjes uit je keel, luchtpijp en longen. Hoest je zonder slijm? Dan heb je kriebelhoest, ook wel droge hoest of prikkelhoest genoemd. Hier lees je wat bij deze hoest helpt.

Wat is kriebelhoest?

Een kriebel in je keel is één van de bekendste symptomen van kriebelhoest. Deze droge hoest wordt vaak veroorzaakt door een virus, hooikoorts, rook of luchtvervuiling. Bij kriebelhoest hoest je bijna geen slijm op. Begin je te hoesten? Dan is het moeilijk om er weer mee op te houden. En doordat je veel hoest, beschadig je je keel vaak nog meer waardoor je ook meer moet hoesten. Heel vervelend dus!

Wat helpt bij kriebelhoest?

Heb je last van een droge kriebelhoest? Dan kunnen deze handige tips je helpen: 1. Adem door je neus en niet door je mond. Zeker als het begint te kriebelen, kan dit helpen om zo’n irritante hoestbui te voorkomen.

2. Probeer zo min mogelijk te hoesten. Hoe lastig dat waarschijnlijk ook is, het helpt je echt om van die kriebelhoest af te komen. Door te hoesten irriteer je namelijk je keel, wat dan weer een nieuwe hoestprikkel veroorzaakt.

3. Drink elke dag minstens twee liter water. Dit houdt je keel vochtig.

4. Heb je een droge keel? Dan is het heerlijk om wat warms te drinken. Neem daarom regelmatig een kopje thee met bijvoorbeeld tijm of kamille. Vind je deze theesmaken niet lekker? Gorgelen werkt ook effectief.

Bisolvon kriebelhoest hoesten droge hoest

5. Verzacht je keel met honing of drop. Honing is heerlijk om in je thee te doen. Laurierdrop staat erom bekend dat het keelirritaties verzacht.

6. Maak je eigen hoestdrankje. Je maakt deze heel simpel thuis met wat bruine suiker, laurierdrop en honing. Doe dit in een kopje met heet water en neem hier elke dag twee eetlepels van.

7. Ga je slapen? Leg je hoofd dan wat hoger op je kussen. Je krijgt zo meer lucht en minder hoestprikkels.

8. Neem een hete douche. De warme en vochtige lucht helpt tegen de kriebels in je keel. Een (stoom)bad met eucalyptus helpt ook vaak goed tegen keelirritatie.

Bisolvon Dual helpt bij droge hoest en keelirritatie

Heb je last van droge hoest en een geïrriteerde keel? Probeer dan ook eens de siroop en zuigtabletten van Bisolvon Dual. Ze verlichten je droge hoest en verzachten je keelirritatie. Bisolvon Dual werkt snel en doeltreffend en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

6 tips om alles uit het sporten te halen
close

Next

Ontdek onze verrijkers!