Kruidvat Blog

Wat is kurkuma en waar is het goed voor?

Header_Wat is kurkuma en waar is het goed voor

Ondersteun je gezondheid!

Kurkuma is een zeer populaire smaak- en kleurmaker in gerechten. Ook is deze specerij een wereldwijd geliefd voedingssupplement. In 2019 is kurkuma in Nederland zelfs uitgeroepen tot het supplement van het jaar 2019. Maar wat is kurkuma precies en waar is het goed voor? Je ontdekt het hier.

Wat is kurkuma?

De specerij kurkuma wordt gewonnen uit de wortelstok van de Curcuma Longa. Deze plant behoort tot de gemberfamilie. De plant groeit het beste in een warm en vochtig klimaat. Hij wordt daarom vooral geteeld in tropische en subtropische landen zoals India en Zuid-China.
Kurkuma heeft een zeer duidelijk aroma. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in currygerechten en zorgt voor smaak en kleur. Gemalen kurkuma wordt vooral gebruikt als kleurstof om andere kruiden en gerechten kleur te geven. Zo maak je er bijvoorbeeld je rijst geel mee. In Azië wordt dit ‘heilige kruid’ daarnaast al eeuwen gebruikt als medicijn bij ziekte.

Sfeerbeeld_round_Wat is kurkuma en waar is het goed voor

Kurkuma en curcumine

Kurkuma speelt ook een rol bij het ondersteunen van je gezondheid. In kurkuma zit de werkzame stof curcumine. Deze stof is rijk aan antioxidanten. Als je kurkuma toevoegt aan je gerechten, krijg je curcumine binnen. Helaas neem je van deze stof maar weinig uit je voeding op. Een voedingssupplement geeft een betere opname.

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma helpt je immuunsysteem te ondersteunen en speelt een rol bij het ondersteunen van je gezondheid. Er is geen referentie-inname (RI) voor kurkuma, maar houd je altijd aan de aanbevolen dosering op het etiket.

Tip: Leefvitaal Kurkuma helpt jouw immuunsysteem te ondersteunen. De voordeelverpakking met standaard 10 tabletten gratis is ook nog eens enorm voordelig. Kortom: Fit, Vitaal en Voordelig met Leefvitaal!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Wat kun je doen bij geïrriteerde luchtwegen d...
close

Next Article

De eikenprocessierups: 5 verschillen tussen 2...