Kruidvat Blog

Keratine: een hype of werkt het echt?

Keratine voor huid haar nagels

Wat je voeding doet voor je huid, haar en nagels

Keratinebehandelingen zijn hot! Je huid, haar en nagels zien er na zo’n behandeling weer mooi verzorgd en sterk uit. Maar wist je dat je met voeding ook voor de juiste hoeveelheid keratine kan zorgen? Zo heb je je eigen keratinebehandeling aan huis.

Wat is keratine?

Keratine is een onoplosbaar eiwit. In je lichaam vind je keratine in je huid, haar en nagels. Keratine beschermt je huid, haar en nagels tegen schadelijke omgevingsfactoren. Heb je te weinig keratine in je lichaam? Dan kun je te maken krijgen met broze en zwakke nagels, breekbaar haar en een droge, grauwe huid.

Keratine

Bij een keratinebehandeling wordt je huid, haar of nagels behandeld met een product met keratine. Door zo’n behandeling wordt je haar minder breekbaar, ziet je huid er gezonder uit en worden je nagels sterker. Maar met je voeding kun je ook veel bereiken!

Keratine in voeding

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Voor de productie van keratine is het belangrijk om eiwitrijk te eten. Eet regelmatig vis, vlees, gevogelte en eieren. Met proteïnerijke voeding maakt je lichaam voldoende keratine aan. Daarnaast zijn voedingsmiddelen, die zorgen voor een goede opname van keratine, belangrijk. Wat er op je menu moet staan:

  • Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van plantaardige eiwitten. Citrusfruit en groene bladgroenten zitten vol vitamine C en ondersteunen de keratinevorming.
  • Vitamine B8 speelt een grote rol bij de aanmaak van keratine. Bronnen van vitamine B8 zijn uien, bloemkool en broccoli.
  • Ook zwavel is nodig voor de aanmaak van keratine. In gedroogde bonen, sojabonen, eieren en boerenkool zit veel zwavel.
  • Oranje groenten en fruit zijn een goede bron van keratine. Zet daarom mango, cantaloupe meloen, wortels en zoete aardappelen op je menu.
  • Volkoren granen zijn goed voor de vorming van keratine.
  • Noten zijn een bron van eiwitten en zitten vol gezonde omega 3-vetzuren.

Goed voor huid, haar en nagels

Keratine zorgt voor gezonde, sterke nagels, een mooie huid en sterk haar. Met voeding help je je lichaam bij de aanmaak van dit eiwit. Om je huid, haar en nagels nog sterker te maken, kun je producten met keratine gebruiken.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Wat te doen bij buikgriep: 6 handige tips
close

Next Article

De werking van biotine (vitamine B8)