BLOG Kruidvat

Wat doet glycerine voor je huid en haar?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 22/06/2022

Als je de ingrediëntenlijst van je verzorgingsproducten bekijkt, kom je vaak het ingrediënt glycerine tegen. Wat is dit voor een stofje? En wat doet het voor je huid en haar? Ontdek het geheim van een goede hydratatie!

Wat is glycerine?

Glycerine is een mengsel van glycerol en een beetje water. Het wordt gemaakt uit vet. We zullen je de scheikundige details besparen, maar het is wel goed om te weten dat glycerine vocht vasthoudt. Dat is waarom het wordt gebruikt in verzorgingsproducten, zoals shampoo, tandpasta en douchegel.

Wist je dat glycerine van nature ook in je lichaam voorkomt? Het zit in de bovenste laag van je huid.

Glycerine en je huid

Wat doet glycerine voor je huid?

Glycerine zorgt voor een goede vochtbalans van je huid. Het wordt namelijk makkelijk door je huid opgenomen en bindt zich daar aan het vocht. Hierdoor is je huid beschermd tegen uitdrogen.

Doordat je huid goed gehydrateerd blijft, zijn fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Daarom is glycerine ook perfect in de strijd tegen huidveroudering. Heb je wallen of donkere kringen onder je ogen? Ook dan kan een product met glycerine helpen.

Gebruik bijvoorbeeld Biodermal Wallen & Donkere Kringen Oogcrème. De huid rondom je ogen is dun en kwetsbaar en beweegt vrijwel de hele dag. Je knippert, je fronst en je lacht, waardoor de huid onder je ogen steeds in beweging is. Daarnaast laat deze huid vaak ook de eerste tekenen van huidveroudering zien en kun je wallen en donkere kringen krijgen. Daardoor zie je er vermoeid uit. Gebruik deze oogcrème van Biodermal en breng hem ‘s ochtends én ’s avonds aan.

Voor welk huidtype werkt glycerine het beste?

Glycerine zorgt ervoor dat je huid minder vocht verliest. Daardoor zijn producten met glycerine heel geschikt voor een droge huid, maar ook voor alle andere huidtypen is een goede vochtbalans belangrijk. Glycerine is daarom onmisbaar in je huidverzorgingsproducten.

Wat doet glycerine voor je handen?

Glycerine komt ook voor in verschillende handcrèmes, waaronder Dr. E.J. Swaab Glyca Handcrème met Urea. Deze verzorgt ruwe, droge en gesprongen handen. De crème heeft een hydraterende werking en legt een vettig beschermlaagje op je huid en dat voorkomt verdere uitdroging.

Glycerine en je haar

Wat doet glycerine voor je haar?

Glycerine zit ook in producten voor je haar. Het ingrediënt helpt je haar om het vocht vast te houden en maakt het zo minder droog.

Voor welk haartype werkt glycerine het beste?

Voor alle haartypen is het belangrijk om goed vocht vast te houden. Glycerine is daarom geschikt voor elk haartype. Als je droog of breekbaar haar hebt, bijvoorbeeld doordat je het regelmatig verft of föhnt, is glycerine helemaal een uitkomst.

Is glycerine veilig te gebruiken?

Glycerine is een veilig ingrediënt, ook als je een gevoelige huid hebt of zwanger bent. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je huid een allergische reactie op een ingrediënt geeft. Wordt je huid na het gebruik van een bepaald product rood of krijg je andere klachten? Stop dan direct met het gebruik ervan.

En hoe zit het met pure glycerine?

Glycerine wordt niet alleen als ingrediënt gebruikt, maar er is ook pure glycerine verkrijgbaar. Het is niet verstandig om dit direct op je huid of haar te gebruiken. Je kunt natuurlijk wel pure glycerine, zoals Yari Glycerine, kopen en dat zelf toevoegen aan je verzorgingsproduct. Yari Glycerine is een plantaardige glycerine en populair als ingrediënt voor huidverzorgende producten en haarconditioners.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Zo kun je CBD-olie gebruiken
close

Next

Hoe bescherm jij jezelf tegen een soa?