Kruidvat Blog

6 x sportvoeding die je nog niet kende

Minst bekende sportvoeding

6 x sportvoeding waar iedereen wat aan heeft

De meeste mensen denken bij sportvoeding aan middelen die bodybuilders of topsporters gebruiken om hun spiermassa te vergroten of om meer energie te krijgen voor extreme sportprestaties. Toch is dat niet helemaal waar. Sportvoeding is er voor iedereen. Daarom zetten we voor jou de zes minst bekende sportvoedingen op een rijtje. En vertellen we je er meteen bij wanneer je ze het beste tot je kunt nemen: voor, tijdens of na het sporten.

Eiwit pannenkoeken

1. Protein bar

Geschikt voor: iedereen. Moment van gebruik: na inspanning.
Ben je het type dat vaak snakt naar een snack? Dan is een protein bar misschien de juiste keuze. De recovery bar levert eiwit dat je spieren ondersteunt. Het is aan te raden dat je de bar eet binnen dertig minuten na je inspanning. Een intensieve training kan vragen om herstel. Je spieren zijn het meest vatbaar voor dit herstel binnen een half uur, dus niet te lang uithijgen en snel eten!

2. Eiwitpannenkoeken

Geschikt voor: iedereen. Moment van gebruik: tijdens of na inspanning.
Wie denkt dat fanatieke sporters alleen maar groenten, gerookte kip en havermout mogen eten heeft het mis! Het kan ook erg gezond zijn om te genieten van een pannenkoek. Maar dan wel eentje die rijk is aan eiwitten. Deze eiwitten helpen bij het ondersteunen van het herstel van je spieren na het sporten.

3. Visolie

Geschikt voor: fanatiekelingen. Moment van gebruik: na het ontbijt.
Misschien heb je er al van gehoord, maar als dat niet het geval is, klinkt dit voedingssupplement wellicht gek. Visolie bestaat uit bestanddelen die behoren tot de groep omega-3 vetzuren. De werking van DHA uit visolie ondersteunt de communicatie tussen je hersenen en je gedrag, wat kan resulteren in betere prestaties. Daarvoor is het wel belangrijk om dagelijks 250 mg DHA in te nemen. Visolie met DHA is een goede aanvulling op je normale voeding.

Bekijk de Kruidvat Omega 3 Capsules.

4. Reep High Energy Banaan

Geschikt voor: iedereen. Moment van gebruik: tijdens inspanning.
Wat veel mensen niet weten, is dat het heel goed is om te eten tijdens het sporten. Denk maar eens aan marathonlopers of wielrenners die een etappe van tweehonderd kilometer afleggen en hun energievoorraad constant aanvullen. Doen zij dit niet, dan bereiken zij nooit de finish, want zonder energie is een lichaam niks waard. Je lichaam verbrandt tijdens het inspannen veel energie en hoe meer energie er verbrand wordt, des te minder power je lichaam levert. Naast de vermoeidheid ontstaat er vaak ook een hongergevoel en dat wil je natuurlijk niet. De reep High Energy Banaan is daarom een geschikt middel om honger mee te stillen tijdens inspanning. De reep bevat enkelvoudige en complexe koolhydraten die energie leveren waardoor je het uiterste uit je lichaam kunt halen.

Bekijk de Kruidvat Banaan Energy Bar.

5. Poeder sportdrank

Geschikt voor: iedereen. Moment van gebruik: voor, tijdens en na inspanning.
Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om voldoende te drinken, en dit is extra belangrijk bij het sporten omdat je dan veel vocht verliest. Naast water is een sportdrank ook een goede optie. De Lemon Sportdrink, bijvoorbeeld, hydrateert en geeft je energie. De drank zorgt er mede voor dat je prestaties en uithoudingsvermogen worden verbeterd én het heeft een smaakje. En dat is een fijne afwisseling met altijd maar water, toch?

Bekijk de Kruidvat Isotonic Sports Drink.

6. 100% Pure Whey Vanille

Geschikt voor: fanatiekelingen. Moment van gebruik: na en rondom inspanning.
Voor fanatieke fitness- en krachtsporters is een shake een perfecte aanvulling op de voeding. Wie veel inspanning levert, heeft veel trek. Daarom is het aan te raden om iedere drie uur iets van voeding tot je te nemen. Een shake is rijk aan eiwitten en eiwitten spelen een grote rol bij het ondersteunen van herstel na het sporten en het ontwikkelen van spieren. Dit eiwitsupplement is een geschikte aanvulling op het ontbijt of geschikt als eiwitrijk tussendoortje.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Pleister nodig?
close

Next Article

Slapenloze nachten: zo slaapt je baby door