Kruidvat Blog

Laag libido? Kruidvat helpt je

Libido_header

Verhoog je potentie en maak van seks weer een feestje

Seks is in veel relaties belangrijk. Hoeveel behoefte je aan intimiteit hebt, verschilt per persoon. Maar wat als je een langere tijd geen zin hebt in seks? Een verminderd of laag libido komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Vaak gaat dit vanzelf weer over, maar wat als dit niet zo is? Wij helpen je met handige tips.

De oorzaken van een laag libido

Je libido wordt bepaald door hormonen die je lichaam aanmaakt en verandert gedurende verschillende levensfasen. Naarmate je ouder wordt daalt het libido, dat is normaal. Je libido wordt ook aangewakkerd door het hebben van seks, als een soort vliegwiel. Hoe meer je het doet, hoe meer zin je er in krijgt.

Verder wordt de zin in seks sterk bepaald door omstandigheden als je gezondheid, stress en natuurlijk je relatie. Als je veel stress ervaart op je werk, problemen in je familie of relatie hebt of last heb van schommelingen in je hormonen, heeft dit invloed op je zin in seks. Ook je zelfvertrouwen speelt een rol. Als je een laag zelfbeeld hebt en je onzeker voelt in je relatie, kan dit je libido beïnvloeden.

Wat kun je doen bij een laag libido

Je voelt je moe en futloos, misschien zelfs een beetje depri? En zin in seks heb je al helemaal niet. Maar wil je partner toch graag weer eens met je tussen de lakens kruipen? Wij helpen je met deze tips:

  • Probeer zo gezond mogelijk te leven, dat is goed voor je lijf en libido!
  • Zorg voor een goed nachtrust. Probeer elke dag op dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan. Hou je slaapkamer donker en koel en drink ’s avonds geen koffie of alcohol. Dit komt je slaap ten goede en voorkomt libidoverlies.
  • Ga sporten. Je krijgt er niet alleen een betere body van, maar een betere doorbloeding zorgt voor een betere aanmaak van hormonen die belangrijk zijn voor je libido.
  • Stress is niet goed voor je zin in seks. Vermijden dus!
 •  

Sfeerbeeld - laag libido

  • Doe wel aan seks. Seks wakkert je libido vanzelf aan. En je slaapt er ook beter door, wat uiteindelijk weer past bij een gezonde levensstijl. Een win-winsituatie dus.
  • Hebben jullie net een kindje gekregen? Dan heeft dit veel invloed op je relatie. Vergeet niet om nog steeds tijd voor elkaar vrij te maken. Regel een oppas en plan een romantisch avondje samen.
  • Als de oorzaak van je verminderde libido medicijngebruik is, kan het soms helpen om over te stappen op een ander geneesmiddel of een kleinere dosis. Maak een afspraak met je huisarts om deze mogelijkheid te bespreken.
  • Heb je een lager libido doordat je je schaamt voor je lichaam of je gevoelens en kom je hier zelf niet uit? Wees dan niet bang om hulp te zoeken.

Wist je dat Kruidvat verschillende love toys in het assortiment heeft? Lees hier meer over in onze BLOG.

 

left arrow left arrow
Showing > of results

close

Previous

Hooikoorts – Health
close

Next

Cannabisproducten die je probleemloos kunt ge...