Kruidvat Blog

Klaarkomen? Daar moeten we het even over hebben

Durex Klaarkomen seks

Waarom is een orgasme zo belangrijk?

Maar liefst 95% van de mannen komt altijd klaar bij de seks. Daarentegen komt bij de vrouwen de helft zelden of nooit klaar. Waar komt dat verschil vandaan? En waarom is een orgasme belangrijk? Je leest het hier.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

De verschillen tussen mannen en vrouwen merk je ook in de slaapkamer. Eén op de twee mannen denkt dat een vrouw geen orgasme nodig heeft om van de seks te genieten. Maar één op de drie vrouwen noemt een orgasme niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk. Een derde van de vrouwen overweegt zelfs om een einde aan de relatie te maken vanwege een gebrek aan orgasmes. Begrijpen we elkaar niet helemaal? Tijd om dit aan te pakken!

Wat heeft een vrouw nodig?

Vrouwen komen minder snel klaar dan mannen. Het probleem? De helft van de vrouwen krijgt niet wat ze nodig heeft. Een derde van de mannen denkt dat vaginale penetratie dé manier is om een vrouw te laten klaarkomen. Maar de helft van de vrouwen heeft ook orale en manuele stimulatie nodig om tot het hoogtepunt te komen.

Tip: Gebruik een glijmiddel voor betere seks. Veel vrouwen denken dat je dit alleen nodig hebt bij problemen met de vagina, maar het kan ook het genot stimuleren. Bijvoorbeeld één van de vele varianten van Durex Play. 

De gedachten dwalen af

Naast dit fysieke aspect, is ook het mentale aspect belangrijk. Veel vrouwen zijn er met hun hoofd niet altijd bij. Ze maken zich druk over de kinderen, het huishouden en hun werk en ervaren daardoor stress. Echt genieten zit er dan niet in.

Let’s talk about …

Praat open met je partner over je seksuele behoeften en wat je nodig hebt. Door te communiceren begrijp je elkaar beter, ook tussen de lakens. Experimenteer en ontdek zo wat jullie beide lekker vinden. Laat je niet afleiden door je smartphone of andere dingen. Focus je even volledig op elkaar.

Tip: Durex Play heeft ook leuke toys om mee te experimenteren zoals de Durex Play Pleasure Ring of de Durex Play Intense Fantasy Vibrator.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

4 redenen waarom vrouwen extra vitamines nodi...
close

Next Article

4 confronterende feiten over virussen