Kruidvat Blog

5 ideeën om te ontspannen na een dag thuiswerken

Header_Ontspannen na een dag thuiswerken

Normaal gesproken is je huis een plek waar je je na een lange werkdag kunt terugtrekken om te ontspannen. Maar als je thuiswerkt, werkt dat helaas niet altijd zo. Als je woonruimte ook je kantoor is, vervagen de grenzen en is het lastiger om aan het einde van de dag de knop om te zetten. Het kan verleidelijk zijn om tot laat door te werken, maar als je dat te vaak doet, kun je veel stress ervaren of er overspannen van raken. We geven je een paar tips om na een dag thuiswerken tot rust te komen.

1 – Maak een mini-spa van je badkamer

Een bezoekje aan een spa zit er nu misschien even niet in, maar je kunt jezelf natuurlijk wel thuis lekker verwennen. Zet je favoriete podcast of album op, steek wat kaarsen aan om in de sfeer en tot rust te komen en laat het bad vol lopen. Vergeet niet om een lekkere olie aan het badwater toe te voegen.

2 – Doe iets creatiefs

In plaats van urenlang naar reality shows te kijken of nieuws te lezen waar je alleen maar down van raakt, kun je beter een ander deel van je brein activeren. Tekenen, koken, breien of een boek schrijven: leuke en ontspannende activiteiten helpen je om je werk even helemaal vergeten en de stressniveaus te verlagen.

3 – Werk je in het zweet

Een zware dag? De endorfines die vrijkomen als je sport verbeteren je humeur en zorgen ervoor dat je beter slaapt. Lichaamsbeweging, ook al is het maar een work-out voor de televisie, zorgt ervoor dat je je werk even helemaal vergeet. En als je de hele dag achter je bureau zit, is het sowieso een goed idee om in beweging te komen.

Sfeerbeeld-Ontspannen na een dag thuiswerken

4 – Maak een wandeling

Het klinkt misschien aantrekkelijk om na het werken je laptop te verruilen voor de tv. Maar als je even niet meer aan werk wilt denken, kun je beter niet weer achter een scherm gaan zitten. Een frisse neus halen is dan een veel beter idee. Het is goed om het huis even uit te gaan. Als je terugkomt na een lekkere wandeling, zal je huis weer je huis zijn in plaats van je kantoor.

5 – Lees geen e-mails voor het slapengaan

We zijn vaak geneigd om voordat we de lichten uitdoen nog snel even e-mails en berichtjes te lezen. Maar echt ontspannend is dat natuurlijk niet. Je brein blijft dan namelijk in de werkstand. In plaats van even goed te ontspannen, begin je je zorgen te maken over alles wat je de dag erna moet doen. Als je je verveelt thuis en met iemand wil praten, doe dat dan niet met je collega’s. Stuur vrienden een berichtje of ga met ze videochatten.

Ben jij benieuwd naar ons hele zelfzorg assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Voel je je eenzaam? Hier heb je wat tips om c...
close

Next

Zo maak je tijd voor rust in alle drukte