BLOG Kruidvat

Resveratrol: 5 veelgestelde vragen beantwoordt

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 09/11/2022

Resveratrol: 5 veelgestelde vragen beantwoordt

Het voedingssupplement resveratrol wordt steeds bekender. Wij zochten voor je uit wat het precies is en beantwoorden in onze BLOG de 5 meestgestelde vragen die wij kregen over resveratrol.

1. Wat is resveratrol?

Resveratrol komt van nature voor in verschillende planten, zoals de Japanse duizendknoop. Het stofje heeft een gunstig effect op de hart- en bloedvaten*. Resveratrol is een zogenaamd polyfenol.

2. In welke planten zit resveratrol?

Resveratrol zit in verschillende planten. In voedingssupplementen wordt vaak resveratrol uit de Japanse duizendknoop gebruikt. Deze plant komt van oorsprong uit Japan en resveratrol zit in de diepe wortels hiervan.

3. Klopt het dat resveratrol ook in wijn zit?

Resveratrol zit in de pitten, schil en steeltjes van druiven. In de schil zit de hoogste concentratie. Omdat wijn van druiven wordt gemaakt, bevat wijn ook resveratrol. De mate is afhankelijk van de druivensoort en de fermentatietijd. In rode druiven zit meer resveratrol dan in witte druiven. In rode wijn zit dan ook meer resveratrol dan in witte wijn.

4. Zit resveratrol ook nog in andere voedingsmiddelen?

De hoogste hoeveelheid resveratrol zit in donkere druiven, maar er zijn meer voedingsmiddelen waar dit in zit. Denk bijvoorbeeld aan pinda’s, bessen, cacao en aardbeien. Voor bessen geldt hetzelfde als voor druiven: de donkere bessen bevatten meer resveratrol dan de lichtere bessen.

5. Waar koop je voedingssupplementen met resveratrol?

Naast je dagelijkse gezonde voeding kun je kiezen voor aanvulling in de vorm van een voedingssupplement. Voedingssupplementen met resveratrol zijn bij verschillende drogisterijen en online webshops verkrijgbaar. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld Kruidvat Resveratrol met Vitamine C Tabletten. De naam zegt het al: aan de tabletten is ook vitamine C toegevoegd en dat draagt bij aan de bescherming van de cellen tegen oxidatieve schade. Daarnaast heeft vitamine C een positieve invloed op het immuunsysteem.

Je kunt ook kiezen voor Lucovitaal Superresveratrol met 100 mg resveratrol per capsule. Resveratrol heeft een gunstige invloed op de hart- en bloedvaten*. Dit supplement bevat ook vitamine C en dat zorgt mede voor een goede weerstand en helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.

* Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

KAG-nr 4296-0722-3023

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Whey protein? Alle geheimen onthuld
close

Next

Koolhydraatarm eten: zo doe je dat