Kruidvat Blog

Pak stress aan met deze 8 geuren

Header - Kneipp - Pak stress aan met deze 8 geuren

Voel je helemaal zen met deze geuren

Stelt je baas onmogelijke deadlines die je stressniveau flink verhogen? Ren je vervolgens na je werk nog even snel naar de supermarkt om het avondeten te halen dat je in no time naar binnen werkt omdat je ’s avonds gaat sporten? Chill en maak jezelf rustig met deze stressverlagende geuren.

De kracht van geur

Geuren hebben vele krachten: ze spelen een rol bij je aantrekkingskracht tot mensen, bepalen je smaakbeleving en hebben invloed op je stemming. Geuren prikkelen een deel van je hersenen en roepen vaak emoties op. Geur en emotie zijn dan ook met elkaar verbonden. Niet zo gek dus dat je bij het ruiken van een bepaalde geur soms terugdenkt aan een mooie herinnering of belevenis. Je hersenen hebben die geur aan de gebeurtenis gekoppeld.

Elke geur heeft een bepaald effect op je hersenen. Zo zijn er geuren die je helpen te ontspannen en zo stress weg kunnen nemen.

Deze geuren helpen bij stress

Voel je je regelmatig gestrest en wil je hier wat aan doen? Pak je stress dan aan met deze geuren:

  • Lavendel ontspant en verzacht. Het maakt je rustig en brengt je geest in balans.
  • Witte lotus heeft een ontspannende werking.
  • Bergamot ontspant en laat onrust verdwijnen.
  • Kaneel kan de aanmaak van stresshormonen licht vertragen.
  • Jasmijn zorgt ervoor dat je je beter kunt focussen en concentreren.
  • Pepermunt maakt je geheugen sterker.
  • Citrusgeuren geven een boost aan je hersenen en voorzien ze van een portie positieve energie. Vooral de geur van sinaasappel vermindert je onrustige gevoelens. Ideaal dus als je even een oppepper nodig hebt!
  • Chocolade staat natuurlijk bekend als stressbestrijder. Maar wist je dat alleen de geur al volstaat? Dat scheelt wat overtollige kilo’s.
Sfeerbeeld - Kneipp - Pak stress aan met deze 8 geuren

Goodbye stress

Wil je energieker door het leven gaan? Probeer dan eens Goodbye Stress van Kneipp. Deze producten helpen je om je hectische dag achter je te laten. De lijn bevat de verhelderende en frisse geur van natuurlijke etherische rozemarijnolie en watermuntextract. Deze geur zet je stress om in positieve energie. Watermuntextract zorgt voor een hoger energieniveau. Rozemarijnolie stimuleert je focus, geheugen en concentratie. Het boost je mind en vermindert stress.

Maak je hoofd dus leeg met jouw Kneipp-moment en haal deze nieuwe lijn in huis!

close

Previous Article

De do’s en don’ts bij het kopen van sportkled...
close

Next Article

Whey protein, alle geheimen ontrafeld