Kruidvat Blog

Wat kun je doen bij geïrriteerde luchtwegen door de eikenprocessierups?

Header_ Wat kun je doen bij geïrriteerde luchtwegen door de eikenprocess

Eerste hulp bij luchtwegklachten door de processierups

De eikenprocessierups heeft duizenden kleine brandhaartjes die ongemakken kunnen veroorzaken. Als je ze per ongeluk inademt, kun je last krijgen van irritatie aan je luchtwegen. Hier ontdek je wat je dan kunt doen.

Wat gebeurt er als je de haartjes van de eikenprocessierups inademt?

De haartjes van de processierups worden vaak door de wind meegevoerd, waardoor de kans bestaat dat je ze inademt. Na inademing kunnen ze irritaties, slikklachten en ontstekingen van het slijmvlies veroorzaken.

De klachten die je ervaart, lijken vaak op die van een neusverkoudheid. Je hebt een kriebel of pijn in je mond of keel, moet hoesten en niezen en hebt een loopneus. In sommige gevallen heb je problemen met slikken en ben je kortademig.

Sfeerbeeld -Wat kun je doen bij geïrriteerde luchtwegen door de eikenprocessierups

Hoe voorkom je longklachten door de processierups?

Maak de kans dat je de haartjes inademt zo klein mogelijk om luchtwegirritaties door de eikenprocessierups te voorkomen. De beste tip hiervoor is door je neus ademen. In je neus zit namelijk een natuurlijk barrière die de brandhaartjes tegenhoudt.

Deze producten helpen bij luchtwegklachten door de eikenprocessierups

Vermoed je dat de haartjes toch in je luchtwegen terecht zijn gekomen? Verlicht je klachten dan met de Kruidvat Anti-allergieneusspray. Deze neusspray met natriumcromoglicaat remt overgevoeligheidsreacties. Hierdoor voorkom je verschijnselen zoals een loopneus, verstopte neus en jeuk. Een andere aanrader is de Prevalin Extra Sterk Neusspray. Deze spray helpt onder andere bij een verstopte neus, loopneus en niesbuien.

Worden klachten heftiger of heb je problemen met slikken en/of ademhalen? Neem dan direct contact op met je huisarts.

Benieuwd naar ons hele Gezond & Intiem assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous Article

Thuiswork-out: doe je mee met deze yogales?
close

Next Article

Wat is kurkuma en waar is het goed voor?