Kruidvat Blog

Hooikoorts – Health

Bij een verstopte neus, niesbuien, hoofdpijn en vermoeidheid denk je eerder aan een flinke verkoudheid dan aan een allergie. Toch groeit het aantal hooikoortspatiënten, door klimaatverandering, ieder jaar. Want een op de vijf mensen heeft last van een allergie, zoals hooikoorts. Pollen, grassen en planten zorgen letterlijk voor ‘lentekriebels’. Deze kriebels, ofwel hooikoortsklachten kunnen erg vervelend zijn. Huisarts Sandra legt uit wat hooikoorts eigenlijk is en wat je er het best aan kunt doen.

Ook Bas is zich niet bewust van het feit dat hij hooikoorts heeft. Vervelend voor hemzelf, maar ook voor de mensen om hem heen. Met verborgen camera filmen we een aantal pranks. Zo krijgt hij een enorme niesbui op een vol terras, tot irritatie van anderen die van het zonnetje proberen te genieten. Hij valt overal, en tegen iedereen, in slaap en dat is best vervelend als je rustig in de tram zit. En als je staat te pinnen en iemand achter schraapt constant zijn keel, dan leidt dat tot behoorlijke ergernis. “Een beetje grieperig…”, denkt hij. “Nee hooikoorts”!

Mocht je last hebben van een hooikoortsaanval, huisarts Sandra geeft advies: een hooikoortstablet verlicht al binnen een halfuur tot anderhalf uur je klachten. Je hebt tabletten met de werkzame stof cetirizine of loratadine. Deze werkzame stoffen remmen snel jouw hooikoortsklachten. Het is even uitproberen welke werkzame stof voor jou het prettigst is. Advies van de huisarts: lees voor het kopen goed de verpakking en de bijsluiter en laat je adviseren bij je drogist…want hooikoortsklachten wil je liever niet.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Expert huisarts Jeanine Splinter over stoppen...
close

Next

Laag libido? Kruidvat helpt je