Kruidvat Blog

Hoe maak je een stoffen mondkapje schoon?

Header_ Hoe maak je een stoffen mondkapje schoon

De beste tips en tricks voor het wassen en bewaren van je mondmasker

Draag jij liever een wasbaar of wegwerpmondmasker? Een wegwerpmondkapje is geschikt voor eenmalig gebruik en gooi je daarna in de prullenbak. Maar een mondmasker van textiel is meerdere keren te gebruiken. Het is dan wel belangrijk om het na het dragen te wassen. Hier lees je hoe je dat doet.

Meer weten? Lees dan wat het verschil is tussen wasbare en wegwerpmondkapjes.

Waar koop je een mondkapje van textiel?
Stoffen mondmaskers zijn in veel winkels en webshops te koop. Je hebt ze in allerlei leuke printjes en kleurtjes. Wat dacht je van een stoer mondkapje met tijgerprint of eentje in een leuke kleur? Bekijk ze nu allemaal in onze webshop.

Zo was je een stoffen mondmasker
Het advies is om een mondkapje van stof maximaal 4 uur te dragen en daarna te vervangen door een nieuwe. Na gebruik kun je je stoffen mondkapje heel eenvoudig wassen. Je stopt het namelijk gewoon in je wasmachine. Het beste is om mondkapjes op maximaal 70 graden te wassen. Na een half uurtje op deze temperatuur zijn alle virussen en bacteriën gedood. Was ze met een beetje wasmiddel, wasverzachter is niet nodig.

Het is het beste om ze apart te wassen en voor een lange levensduur was je ze in een waszakje. Je weet wel, dat is zo’n zakje waar je ook je bh’s en delicaat ondergoed in wast. Zo weet je zeker dat je mondkapjes lang mooi blijven.

Tip: zorg ervoor dat je meerdere stoffen mondmaskers hebt. Zo heb je altijd een schone bij de hand en hoef je niet elke keer voor slechts één mondkapje je wasmachine te laten draaien.

Sfeerbeeld_round_ Hoe maak je een stoffen mondkapje schoon

Hoe bewaar je een stoffen mondkapje?
Voor de beste bescherming is het belangrijk je mondmasker zo steriel mogelijk te bewaren. Heb je het gewassen en is het droog? Stop het mondkapje dan in een afgesloten zakje of bakje.

Stop gebruikte mondmaskers ook nooit in je broekzak, jaszak of tas. Zo bestaat er de kans dat je virussen en bacteriën juist verspreidt. Stop het mondkapje daarom na gebruik ook altijd in een zakje of bakje. Houd schone en vieze mondkapjes gescheiden.

Wanneer moet je je mondkapje van stof weggooien?
Wasbare mondmaskers gaan langer mee dan wegwerpmondkapjes, maar ook mondkapjes van textiel hebben geen onbeperkte levensduur. Ziet je mondkapje er vies uit, is het versleten of beschadigd? Gooi het dan weg bij het restafval. Het mondmasker beschermt dan niet meer voldoende.

close

Previous Article

Waarom is het goed om extra foliumzuur te sli...
close

Next Article

Je menstruatie na je bevalling: hoe zit dat?