Kruidvat Blog

Alles over daglenzen: zo doe je je lenzen in en uit

Header_Je lenzen in- en uitdoen

Wat zijn de voordelen van daglenzen?

Draag jij wel eens lenzen? Als je geen gedoe wilt met lenzenvloeistof en het bewaren van je lenzen, kies dan voor daglenzen. In deze video vertelt Kosovare Metaj je alles over de voordelen en laat ze zien hoe je je lenzen in- en uitdoet.

Daglenzen zijn ideaal als je de ene dag liever je bril draagt en de andere dag lenzen. Blijf je onverwachts ergens anders slapen of ga je zwemmen? Ook geen probleem. Zorg ervoor dat je altijd een setje nieuwe daglenzen in je handtas hebt en je bent op alles voorbereid.

Kruidvat heeft een ruim assortiment met lenzen in verschillende sterktes. Bekijk het in onze webshop.

Stap voor stap je lenzen in- en uitdoen

Je lenzen indoen:
1. Was je handen.
2. Open de verpakking en haal de lens er voorzichtig uit.
3. Pak de lens zachtjes vast tussen je duim en wijsvinger en leg deze op het topje van de wijsvinger van je andere hand.
4. Trek met de vingers van je vrije hand de huid boven en onder je oog iets omhoog en omlaag zodat je oog meer zichtbaar is en doe met je wijsvinger voorzichtig de lens op je oogbol. Als je voelt dat hij goed zit, haal je je wijsvinger weg en laat je de huid voorzichtig los.
5. Even knipperen en klaar!
Tip: zijn je ogen wat droog of gevoelig? Dan kun je oogdruppels gebruiken bij het indoen of als je je lenzen al in hebt.

Je lenzen uitdoen:

1. Was je handen.
2. Trek daarna de huid boven en onder je oog wat naar boven en beneden zodat je oog meer zichtbaar wordt.
3. Pak met de duim en wijsvinger van je vrije hand de lens voorzichtig vast en knijp je vingers heel lichtjes naar elkaar toe. Er komt dan wat lucht onder lens, waardoor hij loskomt van je oogbol.
4. Pak de lens van je oog en gooi hem weg.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Huidirritatie door maandverband? Dit is de op...
close

Next Article

Hoe vind je je motivatie om te sporten terug?