BLOG Kruidvat

5 tips voor een gezonde start van het nieuwe jaar

Leestijd: 5 minuten
Geplaatst op: 05/01/2023

5 tips voor een gezonde start van het nieuwe jaar

De gezellige feestdagen met bijhorende familiediners, warme chocolademelk en zoete snacks zijn weer voorbij. De kerstboom wordt weer opgeruimd en je buik zit nog vol oliebollen en appelflappen. Om je heen hoor je vast alweer een hoop mensen praten over gezonde voornemens voor het nieuwe jaar. Na al het lekkere eten zijn de meesten van ons ook wel weer toe aan een gezonde nieuwe start. Wil jij het jaar ook beginnen met een goede boost voor je gezondheid? Ontdek dan deze 5 tips!

Tip 1: Kom in beweging!

Het meest populaire voornemen en het lastigste om vol te houden: sporten. Maar om elke dag voldoende te bewegen, hoef je zeker geen super intensieve en zware sport te beoefenen. Je hoeft er zelfs geen abonnement voor af te sluiten bij de sportschool. Het belangrijkste is dat je minimaal 30 minuten per dag beweegt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om mee te doen met een lesje in een sportschool via een dagpas. Of je kan lekker naar buiten gaan om te (hard)lopen. Dit kan ook makkelijk tijdens je werkpauze of aan het einde van de dag. Wandelen is niet heel intensief, maar je bouwt evengoed wat conditie op en je gaat merken dat het heerlijk is om even buiten te zijn en een frisse neus te halen. Én als je flink doorwandelt verbrand je evengoed nog redelijk veel calorieën.

Probeer ook wat vaker je fiets te pakken. In Nederland is fietsen sowieso al bijzonder populair. Nederlanders fietsen gemiddeld al veel meer dan andere Europeanen. Pak wat vaker de fiets in plaats van de auto als je naar de supermarkt gaat. Dit kan je ook doen wanneer je bij familie of vrienden hebt afgesproken. Of fiets door het park in je lunchpauze in plaats van te wandelen.

Wil je relatief snel fitter worden en conditie opbouwen? Dan is zwemmen een van de meest effectieve sporten. Tijdens het zwemmen gebruik je namelijk ontzettend veel spieren tegelijkertijd. Een groot voordeel hierbij is ook dat je je gewrichten weinig tot niet belast. 

Wil je wat extra ondersteuning tijdens het sporten? Dan kan Isostar Hydrate & Perform Lemon Sportdrink Poeder je daar mee helpen. Het sportpoeder hydrateert, geeft je energie en zorgt ervoor dat je prestaties en uithoudingsvermogen verbeteren. Vind hier ons complete assortiment sportvoeding.

Tip 2: Drink voldoende water

Water speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Toch vergeten veel mensen voldoende water te drinken. Wist je dat een volwassen persoon 2 liter water per dag nodig heeft? Dit staat gelijk aan ongeveer 8 tot 10 glazen. Water heb je onder meer nodig om het vochtverlies van je lichaam aan te vullen. Dagelijks verliest je lichaam namelijk vocht door transpireren, uitademen en urineren.

Het drinken van water heeft daarnaast nog meer functies. Het zorgt voor het transport van voedsel en zuurstof naar je cellen. Afvalstoffen worden hierbij via je huid, longen of nieren vervoerd om vervolgens uitgescheiden te worden. Wanneer je onvoldoende water drinkt, kunnen deze giftige afvalstoffen zich opslaan in je organen, net als in je hersenen en je huid. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Wil je gezond leven? Zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt.

Tip 3: Eet gevarieerd en regelmatig 

De feestdagen bestaan voor een belangrijk deel uit eten met vrienden en familie. Waarschijnlijk heb je net als veel andere mensen na de feestdagen een vol gevoel en een paar extra kilootjes erbij. Geen probleem natuurlijk, maar er komt ook een tijd om weer balans te krijgen in je dieet. Het is belangrijk dat je jezelf niet gaat uithongeren. Wil je op gewicht blijven of die feestkilo’s weer kwijtraken? Dan is regelmatig eten met de juiste portiegroottes voldoende. Met drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes houd je je verbrandingsmotor aan de gang. Ontbijt bijvoorbeeld met een bakje magere kwark met de Kruidvat Low Sugar Granola. Ons hele assortiment gewichtsbeheersingsproducten vind je hier.

Gevarieerd eten is eveneens belangrijk voor een gezonde levensstijl. Door met verschillende voedingsmiddelen te variëren, kan je de opname van voedingsstoffen verhogen. Op deze manier krijgt je lichaam alles binnen wat het nodig heeft.

Wist je dat: gevarieerd eten je smaak stimuleert? Door verschillende dingen te eten, proef je elke dag andere smaken en ruik je andere geuren. Hierdoor krijg je een betere smaakbeleving.

Tip 4: Een goede nachtrust 

De maand januari bestaat uit korte en donkere dagen. Hierdoor is het volkomen normaal dat je meer en langer wilt slapen dan in de zomer en lente. Wil je de dag goed beginnen zonder een wekker die je moet wakker maken? Laat dan bijvoorbeeld de gordijnen een stukje open wanneer je gaat slapen. Door het daglicht word je natuurlijk en uitgerust wakker.

Een goed slaapritme helpt ook om een bepaald ritme aan te houden. Kies voor een vaste tijd om op te staan en zorg ervoor dat je weer op tijd gaat slapen. Gemiddeld hebben volwassenen genoeg aan 6 tot 8 uur slaap. Probeer dit aan te houden, want niemand zit te wachten op een chagrijnig en vermoeid gevoel in de ochtend.

Heb je onze ontspanning en rust supplementen en vitaminen al ontdekt? Deze producten helpen je om beter te ontspannen en/of sneller in slaap te komen.

Tip 5: Verzorging met natuurlijke producten

Sommige mensen zeggen dat je bent wat je eet, maar niet alles wat je lichaam opneemt komt via je mond binnen. Zo komen verzorgingsproducten via je huid je lichaam binnen. Het is daarom van belang om jezelf op een goede manier te verzorgen. Kijk bij het aanschaffen van verzorgingsproducten op het etiket. Weet jij wat bijvoorbeeld in de dagcrème zit die je dagelijks op je gezicht smeert? Vaak is het goed om te kiezen voor producten die beschikken over plantaardige ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan kokos- en amandelolie.

Ben je benieuwd naar de natuurlijke producten van Kruidvat? Het Kruidvat Natures haarverzorgingsassortiment vind je hier.

Laat het nieuwe jaar maar komen!

Met behulp van deze tips begin je het jaar vast en zeker gezond. Laat je inspireren door anderen en houd vast aan je doelen voor een gezond leven. Succes met het behalen van je goede voornemens!

Benieuwd welke producten uit ons assortiment je kunnen helpen om het jaar goed van start te gaan? Kom dan snel naar een van onze winkels of neem een kijkje in onze webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results

close

Previous

10 minuten intensieve training voor thuis
close

Next

Geelzucht: hoe herken je het?