Kruidvat Blog

Eerste hulp bij zonneallergie

zonneallergie

Help, ik ben allergisch voor de zon!

De meeste mensen worden blij als ze de zon zien. Maar als je zonneallergie hebt, ga je niet graag de zon in. Gelukkig kun je met onze tips toch nog het mooie weer genieten!

Hoe herken je zonneallergie?

Is jouw huid overgevoelig voor zonlicht? Dan krijg je na enkele uren in de zon last van een rode huid, blaasjes of bultjes en vaak een vervelende jeuk!

Wat moet je doen bij zonneallergie?

Heb je last van jeuk? Blijf er toch af! Probeer vooral niet te krabben. Dit maakt de jeuk namelijk erger. Koel je huid met natte doeken of mentholpoeder. Ook kan een zonneblaasjesgel de jeuk verminderen en een verkoeld effect hebben.

Zonnebrand beschermt je huid deels tegen zonneallergie. Smeer je in met een zonnebrand voor de gevoelige huid. Heb je na het zonnen toch last van een lichte verbranding of jeuk? Gebruik dan Aloë Vera Aftersun. Dit verkoelt je huid en maakt haar minder rood.
Smeer je een half uur voor je de zon in gaat goed in met een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème. Herhaal dit elke twee uur.

Zonneallergie

Hoe voorkom je zonneallergie?

Zonneallergie is niet te voorkomen. Maar door je huid te laten wennen, heb je er minder last van. Je huid wordt dan iets dikker en maakt pigment aan waardoor je beter beschermd bent tegen uv-licht. Plan dus niet gelijk een hele middag zonnen in of een hele middag op het terras. Ga de eerste zonnige dagen van het voorjaar slechts een kwartiertje in de zon en bouw dit per dag met een half uur op.

Let op! Wees voorzichtig op dagen dat de zon erg krachtig is. Grote kans dat je huid dan alsnog op de zon reageert.

Nog meer tips:

  • Draag bedekkende kleding om je huid te beschermen tegen de zon.
  • Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon het schadelijkst, zoek dan de schaduw op.
  • Zonlicht komt ook onder de parasol en door de bewolking. Ook wind maakt de zon niet minder sterk. Hou daar rekening mee!
close

Previous Article

Slaapproblemen: maakt jouw lichaam wel genoeg...
close

Next Article

Waarom kiezen voor CBD capsules?