Kruidvat Blog

Do’s en don’ts bij hooikoorts

Hooikoorts

Welke middelen kunnen je helpen bij hooikoorts

In Nederland heeft één op de zes mensen last van hooikoorts. De allergie wordt veroorzaakt door stuifmeel (pollen) in de lucht. Je ogen beginnen te jeuken, je keel doet pijn en hatsjie! Die vervelende niesbuien horen er helaas ook bij. Wat helpt bij hooikoorts? En wat kun je beter niet doen? Lees onze do’s en don’ts.

Hooikoorts en de symptomen

Hooikoorts is een allergie. Je lichaam reageert op het stuifmeel (pollen) van grassen, planten en bomen. Door de pollen raakt je immuunsysteem van slag en komt er histamine vrij. Deze histamine veroorzaakt je klachten.

Meer weten over hooikoorts? Lees dan Hooikoorts alarm! Dit moet je weten.

Middelen bij hooikoorts

Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar die de klachten bij hooikoorts kunnen verlichten. Zo zijn er hooikoortstabletten, speciale oogdruppels en neussprays.

Hooikoorts

Tips bij hooikoorts

Hooikoorts is een vervelende allergie. Met de volgende do’s en don’ts geef je de hooikoorts minder kans.

Do’s

  • Met horren voor je deuren en ramen hou je pollen buiten de deur. Heb je (nog) geen horren? Hou je ramen en deuren dan vooral op warme en winderige dagen dicht.
  • Draag een fashionable zonnebril. Deze beschermt je ogen niet alleen tegen de zon, maar ook tegen het stuifmeel.
  • Ga direct na een regenbui naar buiten. Het is dan niet alleen heerlijk opgefrist, maar alle pollen zijn als het ware weggespoeld.
  • Pollen blijven in je haar en op je kleding zitten. Gooi je kleding elke dag in de was en borstel je haar voor het slapengaan. En neem een douche als je van buiten komt. Zo neem je het stuifmeel niet mee naar bed.
  • Laat je lichaam wennen aan stuifmeel en neem elke dag een theelepel honing. In honing zit een kleine hoeveelheid stuifmeel. Zo went je lichaam eraan.
  • Misschien wel de beste tip: ga een lekker potje zoenen. Echt waar, dat helpt tegen hooikoorts. Kussen vermindert de hoeveelheid histamine. En juist dat stofje veroorzaakt de hooikoortsklachten.

INDICATOR RESEARCH – 2019

Don’ts

  • Je wasgoed buiten laten drogen. Je kleding vangt zo pollen op.
  • Op vakantie naar het platteland. Op het platteland hangen veel pollen in de lucht. Zoek liever de zee of de bergen op.
  • Picknicken in het bos. Ga liever in de stad een terrasje gaan pakken, daar hangen minder pollen in de lucht.
  • Lekker met de ramen open in de auto toeren. Rond drukke autowegen hangt veel stuifmeel in de lucht.
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Hooikoorts alarm! Dit moet je weten
close

Next Article

Expert huisarts Jeanine Splinter over kriebel...