Zo lok je de huisstofmijt in de val

header huisstofmijt

Huismijten uit je matras lokken doe je zo

Hij leeft het hele jaar door in je huis, poept alles onder en zit graag met miljoenen vriendjes in je bed: de huisstofmijt. Op zich een onschuldig beestje, maar als je een huisstofmijtallergie hebt, kan de huismijt je grootste vijand zijn. En dus stof je de boel regelmatig af en was je je beddengoed op minimaal 60 graden. Maar wat doe je met je matras, het favoriete verblijf van de mijt? Hier lees je hoe je die vervelende huismijten uit je matras lokt.

Onze tip: Exaller Behandeling & Preventie van Huisstofmijtallergie vermindert allergische reacties door de huisstofmijten aan te trekken, zodat ze verwijderd kunnen worden.

van 0.00 0.00

Wat is een huisstofmijt?

De huisstofmijt is een spinachtig beestje van ongeveer 0,3 mm groot. Omdat hij zo klein is, zie je hem niet met het blote oog. Dat is maar goed ook: als je de huisstofmijt uitvergroot ziet, gruwel je waarschijnlijk van het idee dat je hele huis vol zit met deze monsterachtige diertjes.

Huisstofmijten leven vooral in stof. Als het lekker warm en vochtig is heeft de mijt het enorm naar zijn zin. Zo voelt hij zich heerlijk op zijn gemak in je kussen en je matras.

Een huisstofmijt eet voornamelijk huidschilfers. Wist je dat je gemiddeld bijna een halve kilo huidschilfers per jaar verliest? Een feestmaal voor de huismijt.

Huisstofmijtpoep

Behalve eten zijn huisstofmijten vooral druk met poepen. En daar zit nou net het probleem. Je hoort mensen vaak zeggen dat ze allergisch zijn voor de huisstofmijt. Maar eigenlijk klopt dat niet. Je bent allergisch voor de uitwerpselen van de huisstofmijt. Die uitwerpselen drogen na een tijdje op en vallen uit elkaar. Ze worden dan zo klein dat ze kunnen doordringen in je longblaasjes. En dat kan een allergische reactie veroorzaken.

Wanneer heb je een huisstofmijtallergie?

Naar schatting heeft 1 op de 4 mensen in meer of mindere mate last van huisstofmijtallergie. Klachten bij een huisstofmijtallergie kunnen zijn: een verstopte neus of loopneus bij het opstaan, geïrriteerde of tranende ogen, een jeukende huid of rode vlekjes op je huid, moeite met 's nachts ademhalen en slecht slapen.

Je slaapkamer is de lievelingsplek van de huismijt

Omdat het er vaak lekker warm is en er volop voedsel aanwezig is, is je bed voor de huisstofmijt een waar paradijs. Je maakt het een stuk minder aantrekkelijk door:

  • Je slaapkamer goed te ventileren (huismijten houden niet van droge lucht).
  • De zon in je kamer binnen te laten (huismijten kunnen niet tegen direct zonlicht).
  • Je bed opengeslagen te laten liggen zodat het goed kan luchten.
  • Je dekbedovertrek, hoeslaken en kussensloop wekelijks op 60 graden te wassen (de huisstofmijt kan niet tegen die hoge temperatuur).
  • Je kussen en dekbed ook regelmatig te wassen op 60 graden óf in 48 uur de vriezer te leggen (extreme kou doodt huisstofmijten).
  • De temperatuur in je slaapkamer op maximaal 18 graden te houden.
  • Je slaapkamer vochtvrij te houden. Dus sluit je badkamerdeur en hang geen was te drogen in je slaapkamer.
rond sfeerbeeld huisstommijt

De huismijt uit je matras lokken met ExAller Spray

Je dekbedovertrek, hoeslaken, kussen en dekbed gooi je vaak eenvoudig in de wasmachine. Je matras is natuurlijk een heel ander verhaal. En juist dáár, in het hart van je matras, krioelen vaak meer dan een miljoen (!) huisstofmijten rond. Hoe krijg je die eruit?

Door ze te roepen! Ja, zo simpel is het. Niet letterlijk natuurlijk. Er is een spray, ExAller Spray, die het communicatiesysteem van de huisstofmijt nabootst en zo de mijten aantrekt. Spray ExAller op je hoeslaken (het laken dat om je matras zit). Zo lok je de huisstofmijten als het ware uit je matras naar je laken toe. Vervolgens gooi je je laken in de was op 60 graden, waardoor je in één keer van de mijten af bent. Een kind kan de was doen toch?

Als je je matras drie weken lang elke week behandelt met ExAller, heb je een optimaal resultaat, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik de spray de eerste drie weken dus elke week een keer. Om ervoor te zorgen dat de huismijten wegblijven, gebruik je de spray daarna een keer per maand.

ExAller is een natuurlijk medisch hulpmiddel en bevat enkel plantaardige extracten (geen insecticiden). Het is dus een eenvoudige, niet-toxische manier om van je allergieklachten af te komen.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer