Zo laat je je vakantie niet verpesten door diarree

27 - Losimed - Zo laat je je vakantie niet verpesten door diarree -header

1 op de 3 Nederlanders heeft op vakantie last van reizigersdiarree

Niemand wil het, maar iedereen krijgt er wel eens mee te maken: reizigersdiarree. Maar liefst 25% tot 40% van de reizigers heeft tijdens de vakantie last van diarree. Maar wat is de oorzaak hiervan en hoe voorkom je het? Je leest er hier alles over.

Onze tip: de tweevoudige werking van Losimed Duo stopt acute diarree en vermindert darmkrampen en winderigheid.

Wat is reizigersdiarree?

Als je last hebt van reizigersdiarree, heb je vaak dunne, waterige ontlasting. Deze vorm van diarree ontstaat tijdens of na je reis. Vaak is een bacterie de boosdoener. Je krijgt reizigersdiarree meestal door het eten of drinken van besmet voedsel. Je darmen zijn niet gewend aan de bacteriën die in dit ‘vreemde’ voedsel zitten en raken hierdoor van slag.

Reizigersdiarree ontstaat vaak in warme klimaten en in landen met slechtere hygiëne dan je gewend bent. Bij diarree op vakantie heb je vaak last van:

  • Waterige, dunne ontlasting;
  • Misselijkheid;
  • Overgeven;
  • Winderigheid en een opgeblazen gevoel;
  • Buikpijn en buikkrampen.

De diarree begint meestal in de eerste dagen na of tijdens je reis en houdt een paar dagen aan. Het gaat gelukkig bijna altijd vanzelf weer over.

27 - Losimed - Zo laat je je vakantie niet verpesten door diarree -sfeer

Hoe voorkom je reizigersdiarree?

Diarree is nooit helemaal te voorkomen, maar met deze voorzorgsmaatregelen hou je de kans wel zo klein mogelijk:

  • Drink geen water uit de kraan, maar alleen uit flessen. Ook bij het tandenpoetsen.
  • Eet geen fruit of rauwe groente. Deze zijn vaak gewassen met kraanwater. Fruit dat je zelf schilt, is vaak wel veilig om te eten.
  • Was altijd goed je handen. Doe dit na elk toiletbezoek en voordat je eten gaat koken. Ben je veel onderweg? Neem dan een desinfecterende handgel mee in je handtas.

Wat moet je doen als je op vakantie diarree hebt?

Ben je toch in de eerste dagen na aankomst op je vakantiebestemming aan de diarree geraakt? Dan breng je waarschijnlijk de komende dagen vaak op of in de buurt van het toilet door. Het belangrijkste is dat je deze dagen genoeg blijft drinken. Bij diarree is de kans op uitdroging namelijk erg groot.

Daarnaast kan je een diarreeremmer te gebruiken. Neem bijvoorbeeld Losimed Duo. Losimed Duo is de enige diarreeremmer die ook buikkrampen vermindert. Deze diarreeremmer heeft namelijk een unieke dubbele werking:

  1. Loperamide helpt diarree te verminderen door een overactieve darm te vertragen. Het helpt je lichaam ook om meer water en mineralen uit de darm op te nemen.
  2. Simeticon breekt de gasbellen af en verspreidt de hoeveelheid lucht die in de darmen wordt vastgehouden die krampen en winderigheid veroorzaken.

De makkelijk in te nemen diarreeremmer helpt dus niet alleen de diarree te verminderen, maar ook de bijbehorende symptomen zoals buikkrampen en een opgeblazen gevoel te verzachten. Zo ben je verzekerd van een onbezorgde vakantie die niet verpest wordt door diarreeklachten.

Losimed Duo tabletten mogen niet worden gebruikt door kinderen jonger dan 12 jaar of bij een bekende allergie voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen, koorts of bloed in de ontlasting, colitis ulcerosa, ernstige diarree na antibiotica, obstipatie of een opgezwollen maag. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer