Zere voeten? Dit zijn de 5 belangrijkste oorzaken

header zere voeten

Zo kom je snel van je voetklachten af

Pijn in je voeten met lopen, sporten of werken? Meestal hoef je je geen zorgen te maken als je last hebt van zere voeren of tenen. Maar je wilt er natuurlijk wel zo snel mogelijk vanaf. Daarom zetten we hier de belangrijkste oorzaken van voetklachten op een rij en vertellen we waar je de oplossing vindt.

Onze tip: Het Gehwol Comfort Voorvoetkussen is een huidvriendelijk, zacht, zeer elastisch kussen van polymeergel. Het voorvoetkussen is slechts 2 mm dik en past gemakkelijk in elke schoen.

van 0.00 18.95

De meest voorkomende voetklachten

Pijnlijke voeten of tenen kunnen je humeur goed verpesten. Eén troost: je bent niet de enige. Veel mensen hebben last van hun tenen of voeten. Dit komt bijvoorbeeld door ingegroeide nagels of blaren, een afwijkende stand van de tenen en/of voeten of door verkeerde schoenen. Gelukkig kun je met de juiste hulpmiddelen veel voetklachten makkelijk verhelpen. Dit zijn de meest voorkomende ongemakken aan je teen of voet:

Oorzaak 1: Hallux Valgus Knobbel

Een knobbel aan je voet bij je grote teen wordt ook wel een Hallux Valgus genoemd. Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft 33% van alle volwassenen last van Hallux Valgus en is het een chronische aandoening. De stand van je grote teen wijkt af waardoor je middenvoetsbeentje niet in lijn is met je grote teen. Hierdoor ontstaat een knobbel die erg pijnlijk kan zijn. Een Hallux Valgus is te behandelen met fysiotherapie of tape.

Tip: de Gehwol Knokkelbeschermer en de Gehwol Knokbeschermer verlagen de druk op je voet waardoor lopen een stuk makkelijker gaat.

Oorzaak 2: Een pijnlijke voorvoet

Een andere veelvoorkomende klacht is een pijnlijk, warm en branderig gevoel onder je voorvoet. Dit kan komen door slijtage van het voetzoolkussen of door een zware belasting van de voorvoet, bijvoorbeeld als je veel en lang moet staan. Een podoloog kan een pijnlijke voorvoet goed behandelen.

Tip: het Gehwol voorvoetkussentje helpt ook bij je pijnlijke voorvoet. Het kussentje verdeelt de druk, ondersteunt zo je voetzoolkussen en beschermt je middenvoet tegen wrijving en druk.

rond sfeerbeeld voeten

Oorzaak 3: Kleine teen probleem

Als je kleine teen naar binnen is gedraaid en onder de teen ernaast ligt, heb je een gedraaide of onderliggende teen. Je kleine teen kan ook juist omhoog staan en gedeeltelijk bovenop de vierde teen liggen. Dit voelt vaak pijnlijk, zeker als je schoenen aan hebt.

Tip: De Gehwol kleine teenbeschermer geeft verlichting tijdens het lopen. De teenbeschermer beschermt je huid en verdeelt de druk als je bijvoorbeeld te nauwe schoenen draagt.

Oorzaak 4: Hamerteen

Als het kootje van de teen naast je grote teen naar beneden buigt, waardoor die teen krom staat, heb je een hamerteen. Veel klachten beginnen met pijn in het gewricht van de teen. Maar de belangrijkste klacht van hamertenen is pijn door likdoorns op de teenknokkels en de teentoppen. Hulpstukjes of orthopedische hulpmiddelen halen de druk van je schoenen weg. Zo voorkom je dat je eelt of likdoorns krijgt.

Tip: Het Gehwol Hamerteenkussentje is zo’n hulpstukje. Het is een bijzonder comfortabel, zacht gelkussentje met een brede, elastische lus die het kussentje op zijn plaats houdt.

Oorzaak 5: Eksteroog

Ken je dat gevoel dat er een spijker in je voet zit? Dat komt vaak door een likdoorn, ook wel een eksteroog genoemd. Een likdoorn is eigenlijk een naar binnen gegroeide eeltplek. Zo’n eeltplek ontstaat door druk of wrijving op je huid. In het midden van de likdoorn verzamelen zich de dode huidresten: de eeltpit. Die eeltpit geeft dat pijnlijke spijker-in-je-voet-gevoel.

Tip: Het Gehwol Ringvormig eksteroog-kussen en de Gehwol Teenbeschermingsring geven verlichting bij een eksteroog door de druk weg te nemen.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer