Zeg “NEE” tegen vlooien en teken: voorkom jeuk en pijn bij je kat of hond

Header_Vlooien-teken bij je huisdier

Bescherm je huisdier tegen vlooien en teken

Wist je dat elke keer dat je hond of kat gebeten wordt door een vlo, dit kan leiden tot pijn en jeuk? Hier kan jij, als baasje, iets aan doen! Ontdek hier hoe je je huisdier helpt en hem of haar het hele jaar door beschermt tegen vlooien en teken.

Vlooien bij honden en katten

Vlooien zijn kleine parasieten met een roodbruine kleur. Ze zijn vaak slechts 2 tot 3 millimeter groot. Deze kleine beestjes planten zich heel snel voort. Vlooien leggen namelijk tot wel 40 eitjes per dag.

Als je hond of kat vlooien heeft, vallen de eitjes van hem of haar af en komen dan in de mand, op je vloerbedekking en op andere plekken in je huis terecht. De vlooien die je ziet op je huisdier vormen daardoor maar een klein gedeelte van het probleem, ongeveer 5%. De overige 95% van de vlooiencyclus (eieren, larven en poppen) bevindt zich af in de omgeving van je huisdier.

De eitjes zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet en je hebt dan ook niet door dat er een vlooienplaag op de loer ligt. Je huisdier kan zo keer op keer weer last krijgen van vlooien. Dit uit zich vooral in jeuk.

Teken bij honden en katten

Teken zijn beestjes die zich volzuigen met bloed. Wanneer ze net bloed hebben gedronken, groeien ze. Je vindt teken vaak achter de oren, in de nek, onder de oksels en bij de liezen van je hond of kat. Teken kunnen ziektes overbrengen. Het is dus belangrijk om je hond of kat goed tegen deze beestjes te beschermen. Vind je bij je hond of kat toch een teek? Verwijder deze dan zo snel mogelijk met een tekentang.

Hoe bescherm je je huisdier tegen vlooien en teken?

Wil je voorkomen dat je hond of kat last heeft van jeuk en pijn door vlooien of teken? Dan zijn er gelukkig verschillende antivlooienmiddeltjes verkrijgbaar die je huisdier beschermen. Eén van deze opties zijn anti-vlooiendruppels. Deze vloeistof druppel je met een pipet tussen de schouderbladen van je hond of kat. Je huisdier is zo wekenlang beschermd tegen teken en vlooien.

Eén van deze middelen is Frontline Combo. Frontline Combo werkt niet alleen tegen volwassen vlooien en teken, maar remt ook de ontwikkeling van vlooieneieren, -larven en -poppen. Het antivlooienmiddel pakt zo het hele probleem aan. Frontline Combi is veilig voor honden en katten en nu verkrijgbaar bij Kruidvat!

Sfeerbeeld_round_Vlooien-teken bij je huisdier

Naast het gebruik van een anti-vlooienmiddel is het ook belangrijk om te voorkomen dat vlooieneitjes in kleden en manden gaan zitten. Daarom is het goed deze regelmatig te stofzuigen of te wassen. Bekleding die gewassen kan worden, was je op minimaal 60 graden in de wasmachine.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer