Wat te doen bij overgangsverschijnselen?

header

Iedere vrouw is uniek

In Nederland zijn 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Wist je dat 80% daarvan overgangsverschijnselen ervaart? De ene vrouw krijgt er meer mee te maken dan de ander. Iedere vrouw is uiteraard uniek en het overgangsproces daardoor ook.

De meeste vrouwen ervaren opvliegers (69,5%), gevolgd door nachtelijk zweten (59%). 57% van de vrouwen is vermoeid tijdens de overgang. 52% heeft moeite met op gewicht blijven en komt aan tijdens de overgang. En 46,5% heeft te maken met stemmingswisselingen.* Dit zijn de meest voorkomende overgangsverschijnselen en er zijn er nog meer. Maar wat je ook ervaart, wij hebben producten die kunnen helpen!

Opvliegers en nachtelijk zweten

Opvliegers zijn het meest bekende overgangsverschijnsel. De meeste vrouwen in de overgang krijgen hier dan ook mee te maken. Het is een plotseling opkomend gevoel van intense warmte dat zich uitbreidt vanaf je borst, naar je hals en hoofd en soms nog verder over je lichaam. Heb je tijdens de nacht opvliegers? Dan spreek je over nachtelijk zweten.

Producten bij opvliegers en nachtelijk zweten

 • A.Vogel Famosan Salvia1*
 • A.Vogel Famosan Salvia Sterk1* **
 • Ymea Dag & Nacht 2*

Vermoeidheid

Je kunt vermoeid zijn in de overgang, dit komt door je hormonen. Door de schommelingen kan de energiebalans veranderen. Door de daling van oestrogeen krijg je ook te maken met minder energie en daardoor heb je niet altijd overal de kracht voor en ervaar je vermoeidheid.

Product bij vermoeidheid

 • Ymea Totaal & Vitaliteit 3*
sfeerafbeelding-overgang

Gewichtstoename

Veel vrouwen komen aan tijdens de overgang. Door hormoonschommelingen kan je stofwisseling veranderen waardoor het soms moelijker is om op gewicht te blijven. Ook kan de vetverdeling over je lichaam veranderen.

Producten bij gewichtstoename

 • Ymea Silhouet6*
 • A.Vogel Famosan Contour 4*
 • Kruidvat Overgang Slimgewicht 5*

Stemmingswisselingen

Je voelt je soms anders en zit niet lekker in je vel. Je snauwt, huilt, zucht en steunt, maar weet niet goed waarom. Door hormoonschommelingen kan je gemoedstoestand opeens vanuit het niets veranderen. Het ene moment voel je je helemaal zen en het andere moment kun je niets hebben en kunnen mensen beter uit je buurt blijven.

Product bij stemmingswisselingen

 • A.Vogel Famosan Totaal 2*

Meerdere overgangsverschijnselen?

Naast dat er producten zijn voor specifieke overgangsverschijnselen, zijn er ook producten voor vrouwen in de overgang met een brede toepassing.

Producten voor vrouwen in de overgang

 • Ymea Overgang bij o.a. opvliegers 2*, nachtzweten 2* en geeft ondersteuning voor botten en spieren 10*.
 • Davitamon Compleet Vrouw Overgang 2* o.a. voor opvliegers 2*, goed voor de hormoonhuishouding 7* en goed voor de weerstand 8*.
 • Kruidvat Overgang 9* bij o.a. opvliegers 9*, wisselende stemmingen 9* en innerlijke onrust 9*.

Zoals je hebt kunnen lezen ben je niet de enige vrouw die te maken heeft met overgangsverschijnselen. Gelukkig kunnen bovenstaande producten helpen, die allemaal bij ons te koop zijn. Kijk wat het beste bij jou past of vraag advies in de winkel.

*Bron: Panel Wizard onderzoek uitgevoerd in januari 2019 onder 800 vrouwen in de overgang, i.o.v. Biohorma B.V.

KAG-NR: 11-0719-2633

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment? Ga dan snel naar de webshop! 

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer