Wat is johannesbroodpitmeel en wanneer gebruik je het?

Header_Wat is johannesbroodpitmeel en wanneer gebruik je het

Alles over johannesbroodpitmeel

Misschien heb je weleens gehoord van johannesbroodpitmeel, maar weet je niet precies wat het is. Of wil je weten waar je het nu eigenlijk voor gebruikt. Hieronder vertellen we je er alles over.

Wat is johannesbroodpitmeel?

Johannesbroodpitmeel is een geelachtig poeder. Het bestaat uit gemalen kiemen en zaden van de johannesbroodpitboom. Je gebruikt het bij baby’s die last hebben van reflux of die vaak moeten spugen.

Zo ontstaat reflux

Reflux betekent terugvloeien. Dat verwijst naar het terugvloeien van maagzuur in de slokdarm. Dat is een veelvoorkomend probleem bij baby’s. De kringspier tussen de slokdarm en de maag is bij baby’s namelijk nog niet helemaal ontwikkeld. Daardoor stroomt de voeding makkelijk terug naar de slokdarm. In dat geval spuugt je baby vaak na of tijdens het eten.

De functie van johannesbroodpitmeel

Door johannesbroodpitmeel aan melk of andere babyvoeding toe te voegen, wordt de voeding dikker en zwaarder. Daardoor blijft het beter in de maag van je baby zitten. Zo komt de voeding minder snel terug naar boven. Ook zorgt de dikkere voeding ervoor dat je kindje wat rustiger drinkt.

Hoe gebruik je johannesbroodpitmeel?

Een goede verhouding voor het gebruik van johannesbroodpitmeel is 1 of 2 schepjes per 100 ml (moeder)melk, bijvoorbeeld van het Kruidvat Johannesbroodpitmeel. Daarna schud je de substantie goed maar voorzichtig, totdat het meel helemaal is opgelost in de melk. Je kunt het ook toevoegen aan afgekolfde melk. Warm de melk dan wel even op voor je het meel erbij doet. Anders mengt het niet goed.

Waar moet je op letten als je johannesbroodpitmeel gebruikt?

- Overleg voor het gebruik van johannesbroodpitmeel eerst met een arts of het consultatiebureau
- Je kindje moet wennen aan de dikkere melk. Misschien zit hij of zij daardoor sneller vol. Heeft je baby hier last van? Voeg dan minder johannesbroodpitmeel aan de melk toe
- Je kindje kan door het meel verstopping of darmkrampjes krijgen. Houd de ontlasting van je baby dus goed in de gaten. Is dit inderdaad het geval, voeg dan ook minder meel aan de melk toe
- Pas de speen op de fles aan aan de dikte van de melk. Omdat de substantie door het johannesbroodpitmeel dikker wordt, is het belangrijk om te kijken of de voeding goed uit de opening van de speen komt

Sfeerbeeld - Wat is johannesbroodpitmeel en wanneer gebruik je het

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer