Wat is het beste inlegkruisje voor jou?

Header - wat is het beste inlegkruisje voor jou

Licht urineverlies, vaginale afscheiding of een onregelmatige menstruatie?

Heb je extra bescherming nodig vanwege een onregelmatige menstruatie, vaginale afscheiding of licht urineverlies? Dan biedt een inlegkruisje uitkomst. Hier leggen we je uit wat een inlegkruisje precies is en welke het beste bij jou past.

Wat is een inlegkruisje?

Een inlegkruisje is eigenlijk een soort maandverband, maar dan dunner en kleiner. Het inlegkruisje vangt druppels urine en vaginale afscheiding op. Zo hou je je ondergoed schoon en fris. Inlegkruisjes bieden je extra bescherming en zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Ze absorberen minder goed dan maandverband en zijn daarom niet geschikt om tijdens je menstruatie te dragen, behalve tijdens de laatste dagen van je menstruatie wanneer je nog maar heel licht ongesteld bent. Ze bieden dan wel de juiste bescherming.

Je kunt inlegkruisjes ook gebruiken bij licht urineverlies. Bij zwaarder urineverlies raden we je aan om speciaal incontinentieverband te gebruiken. Dit absorbeert beter dan een inlegkruisje.

Hoe gebruik je een inlegkruisje?

Inlegkruisjes hebben een speciale plaklaag waarmee je ze eenvoudig in je ondergoed plakt. Hierdoor blijven ze goed op hun plek zitten en voel je je de hele dag beschermd. Om je vagina gezond te houden is het wel belangrijk dat een inlegkruisje ademt en geen plastic bevat. Anders blijft het vocht hangen, wat infecties kan veroorzaken. Let er ook op dat je een inlegkruisje regelmatig vervangt. Draag het nooit langer dan 4 tot 6 uur achter elkaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van inlegkruisjes?

Er zijn allerlei soorten inlegkruisjes te koop die verschillen in grootte en absorptievermogen. Kies een inlegkruisje dat past bij jouw wensen en ondergoed. Always heeft allerlei soort inlegkruisjes in haar assortiment: verschillende maten voor extra bescherming, met flexibele zijkanten, met een frisse geur of met extra beschermingszones. Er is dus altijd een inlegkruisje dat goed bij jou past.

Sfeerbeeld - wat is het beste inlegkruisje voor jou

Always Dailies geven je dat vertrouwde frisse gevoel, dankzij hun geurneutraliserende technologie en absorberende zones. Ideaal voor vaginale afscheiding of als extra bescherming bij een onregelmatige menstruatie. Ze beschermen tot 100% tegen geurtjes en zijn zacht voor je huid.

Heb je licht urineverlies? Dan is er Always Discreet. De RapidDry technologie zet urine in enkele seconden om in gel en absorbeert lekjes en geurtjes. De Discreet inlegkruisjes zijn ultradun en zeer comfortabel. De inlegkruisjes zijn ideaal wanneer je een vochtig gevoel ervaart door een paar druppels urineverlies.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer