Wat doe jij bij griep?

kruidvat griep

Gezond zijn en blijven? Wij helpen je

Voorkomen is beter dan genezen. Helaas lukt dat niet altijd en loop je soms een griepje of verkoudheid op. Gelukkig kunnen wij je helpen. Lees hier hoe je het griepvirus krijgt, hoe je de kans op griep kunt verkleinen en wat je eraan kan doen.

Onze tip: Bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid kan Paracetamol/Vitamine C 500/50 Mg Poeder verlichting bieden. Je bereidt met het poeder een warme drank met citroensmaak.

van 0.00 4.99

Griepje te pakken?

Griep wordt veroorzaakt door een virus. Het is besmettelijk en je krijgt het virus vaak via anderen. Het virus verspreidt zich bijvoorbeeld als je hoest of niest. Soms dragen mensen het virus ook bij zich maar worden ze niet ziek. Zij verspreiden de griep dan wel. Om deze reden grijpt het griepvirus vaak snel om zich heen. Het griepvirus verandert beetje bij beetje. Hierdoor kun je meerdere keren per jaar griep krijgen en ben je ook elk jaar weer vatbaar. Nadat je met het virus in aanraking bent geweest, word je meestal binnen 2 tot 3 dagen ziek.

Kun je griep voorkomen?

Iedereen kan griep krijgen. Als mensen dicht op elkaar leven of werken, is de kans om besmet te raken groter. Griep is niet te voorkomen, maar je kan de kans op griep wel zoveel mogelijk verkleinen:

  • Gebruik papieren zakdoekjes als je moet hoesten of niezen. Gooi deze daarna direct weg en was je handen.
  • Hou je huis goed schoon, vooral de delen die je vaak aanraakt zoals deurknoppen, kranen en de trapleuning.
  • Ventileer je woning en de ruimte waarin je werkt regelmatig. Laat ramen en deuren op een kier en zet elke dag het raam even een kwartiertje open.
sfeerbeeld-wat-doe-jij-bij-griep-2

Wat te doen bij griep?

Het is heel vervelend als je griep hebt. Je voelt je niet goed en wil het liefst de hele dag in bed liggen. Uitzieken is vaak je beste optie.
Griep geneest vaak uit zichzelf. Het is daarom meestal niet nodig om langs de huisarts te gaan. Doe dit alleen als de koorts langer dan vijf dagen duurt, opnieuw terugkomt of je je benauwd voelt. Je kan de griepklachten wel verlichten:

Advies nodig?

Onze (assistent-) drogisten staan zowel online als in de winkel voor je klaar. Ze geven je deskundig en passend advies.
*Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Ben je benieuwd naar ons hele assortiment tegen griep? Ga dan snel naar de webshop.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer