Waarom vitamine D helpt bij je weerstand

Header-davitamon

In de herfst en winter heb je vaak een tekort aan vitamine D

Je weerstand is een veelbesproken onderwerp, zeker in de herfst en winter. Je loopt dan sneller een griepje of verkoudheid op. Een supplement kan je dan net een extra steuntje in de rug geven. Hier leggen we je uit waarom vitamine D goed is voor je weerstand.

Onze tip: Davitamon Vitamine D Smelttabletten is een voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld is voor iedereen die behoefte heeft aan een aanvulling van vitamine D!

van 0.00 17.06

Verminderde weerstand

In de herfst en winter merk je soms dat je weerstand minder wordt. Buiten wordt het kouder en binnen gaat de verwarming aan. Een perfect klimaat voor virussen. En omdat we dan ook nog eens allemaal meer bij elkaar zitten, verspreiden virussen zich gemakkelijk. Je immuunsysteem moet harder werken om je lichaam te beschermen.
Gelukkig zijn er voedingssupplementen die je lichaam hierbij kunnen helpen. Een supplement met vitamine D helpt je immuunsysteem ondersteunen.

Waarom is vitamine D goed voor je weerstand?

Vitamine D wordt door je lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht en voeding. In de zomer schijnt de zon vaak volop en maakt je lichaam voldoende vitamine D aan. Maar in de winter zit de zon verstopt achter de wolken, is het minder lang licht en zit je vaker binnen. Je lichaam maakt daardoor te weinig vitamine D aan. Maar liefst 40% van de Nederlanders heeft in de winter dan ook een tekort aan vitamine D. En dat heeft veel invloed, want een tekort kan leiden tot:
• Een gebrek aan energie;
• Vermoeidheid en lusteloosheid;
• Een lagere weerstand;
• Depressie;
• Verhoogd risico op botbreuken;
• Spierproblemen en -krampen.
Een tekort heeft dus invloed op zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Rond-sfeerbeeld-davitamon

Hoe maakt mijn lichaam meer vitamine D aan in de winter?

De oplossing is om je lichaam meer vitamine D aan te laten maken. Maar zonder de benodigde uv-stralen is dat best lastig. Onze beste tip is om wel elke dag even naar buiten te gaan en zoveel mogelijk daglicht mee te pakken.

Eén van de andere oplossingen zit in je voeding. Je lichaam haalt vitamine D niet alleen uit zonlicht, maar ook uit bepaalde soorten voedsel. Eet daarom, zeker in de winter, regelmatig vette vis (makreel, zalm en forel) en smeer margarine of halvarine op je boterhammen. In mindere mate zit er ook vitamine D in vlees en eieren.

Daarnaast kan je je lichaam ondersteunen met een voedingssupplement. Kies voorbeeld voor Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees of Davitamon Vitamine D Smelttabletten  Zo geef jij je weerstand een steuntje in de rug!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer