Waarom glimlachen vrouwen vaker dan mannen?

glimlachen lucovitaal

En nog meer verschillen tussen mannen en vrouwen

Gemiddeld glimlacht een vrouw 62 keer op een dag. Een man glimlacht slechts 8 keer per dag. Wat een verschil hè? Mannen vrouwen verschillen op nog veel meer punten van elkaar. Tijd om dat eens verder uit te zoeken, want in hoeverre heeft dat invloed op ons leven?

van 0.00 13.39

Mannen vs. vrouwen

Er heerst een eeuwige strijd tussen mannen en vrouwen. Veel discussies in relaties hebben hier ook mee te maken. Want er zijn echt grote verschillen tussen mannen en vrouwen. We hebben de opvallendste voor je opgezocht:

  • Mannen kunnen niet vergeven, maar wel vergeten. Vrouwen kunnen juist niet vergeten, maar wel vergeven.
  • Vrouwen hebben minder vaak de hik dan mannen.
  • Vrouwen zijn goed in multitasken, mannen focussen zich liever op één ding.
  • Mannen praten minder dan vrouwen. Gemiddeld zegt een man 2.000 woorden per dag, een vrouw 7.000.
  • Een man beslist al in een kwartier of er een tweede date komt, een vrouw doet hier een uur over.

Lichamelijke verschillen

Naast de verschillen in gedrag zijn er ook lichamelijke verschillen. We kennen natuurlijk de uiterlijke kenmerken, maar wist je dat het hart van een vrouw sneller klopt dan dat van een man? En mannen hebben meer spieren dan vet, terwijl het percentage bij vrouwen redelijk gelijk ligt. Ook zijn de hersenen van een man iets groter dan die van een vrouw. Fun fact: de hersenen van een man zijn wel minder actief.

Deze lichamelijke verschillen vragen om een ander voedingspatroon. Vrouwen zijn vaak lichter en kleiner dan mannen en eten over het algemeen lichtere en kleinere maaltijden. Maar ook de aanvulling op de voeding vraagt om een andere aanpak.

lucovitaal lachen

Multivitamines voor mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen hebben andere vitamines en mineralen nodig. Vrouwen hebben meer vetweefsel en minder botmassa dan mannen. Mannen hebben meer spieren en verbranden sneller calorieën.

Mannen hebben daarom meer vitamine A, vitamine B6 en magnesium nodig. Vrouwen hebben behoefte aan voldoende vitamine B11 (foliumzuur), calcium en ijzer. Het is dus logisch dat er zowel voor mannen als vrouwen een uitgebalanceerd vitaminen- en mineralensupplement beschikbaar is.

Zo kun je kiezen voor Lucovitaal Multi+ voor Man of Vrouw, speciaal samengesteld met de vitamines, mineralen én kruiden die je als man of vrouw goed kunt gebruiken. Lucovitaal Multi+ Man bevat o.a. zink dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en magnesium wat goed is voor de werking van de spieren. Lucovitaal Multi+ Vrouw bevat o.a. zink dat mede zorgt voor het behoud van een gezonde huid en glanzend haar en calcium voor het behoud van sterke botten.

Deze one-a-day multivitamines ondersteunen energie, een goede weerstand en een goed immuunsysteem. Wat wil je nog meer?

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer