Waarom een gewone pleister op je blaar geen goed idee is

Header blaren

Bye bye blaren!


Krijg jij ook altijd blaren als je nieuwe schoenen hebt? Of na een lange boswandeling? Een blaar op je voet kan echt een kwelling zijn waar je dagenlang last van hebt. Plak jij er ook altijd een gewone pleister op? Werkt niet echt hè? Hier lees je hoe dat zit en wat je wél kan doen.

Onze tip: Het Compeed Blarenpleisters Mixpack bevat 3 formaten blarenpleisters. De pleisters bieden onmiddellijke verlichting van pijn en druk. Daarnaast zorgen ze voor een snel herstel en bieden ze bescherming tegen wrijving.

van 0.00 6.39

Hoe krijg je een blaar?

Blaren ontstaan door wrijving op je huid. Als je sokken of schoenen niet goed passen, is de wrijving groter en krijg je dus eerder een blaar. Zowel te kleine als te grote schoenen kunnen voor blaren zorgen. Te kleine schoenen geven vooral later op de dag last, omdat je voeten in de loop van de dag opzwellen. Je bovenste huidlaag gaat dan met de beweging van de schoen mee, terwijl je onderste huidlaag stilstaat. Te grote schoenen veroorzaken blaren omdat je voet gaat schuiven in je schoen.

Ook als je goede schoenen en sokken hebt, kan de wrijving op je voeten te groot worden. Dat gebeurt als je meer loopt dan je voeten gewend zijn of als je bijvoorbeeld net begint met hardlopen. Als de wrijving groter is dan je huid gewend is, vormt zich tussen de twee huidlagen een kussen van vocht. Dat is de blaar.

Waarom een gewone pleister plakken geen goed idee is

Heb je een blaar? Als het even kan en niet te pijnlijk wordt, laat de blaar dan dicht en bedek hem met een speciale blarenpleister. Ook als je een blaar voelt opkomen is het verstandig om er een blarenpleister op te plakken.
Veel mensen plakken een gewone pleister op een blaar. Nadeel hiervan is dat deze vaak niet goed blijven zitten. Bovendien werken ze niet pijnstillend en helpen ze niet direct bij het herstel, waardoor de kans op infecties groter is.

Onze tip: Compeed blarenpleisters

Compeed blarenpleisters stoppen snel de pijn en verlichten de druk. Doordat de pleisters werken als een tweede huid, beschermen ze je huid tegen wrijving. Je huid herstelt zo sneller. Compeed pleisters blijven de hele dag zitten, zonder weg te glijden en werken als een tweede huid. Eenmaal goed aangebracht kun je er nog dagen of zelfs meer dan een week mee doorlopen, totdat de blaar is verdwenen en er nieuwe huid onder zit. Je blaar geneest sneller dan met traditionele pleisters.

Rond sfeerbeeld blaren

Blarenpleisters voor sporters en hoge-hakken-dragers

Naast de meest verkochte blarenpleister Medium heeft Compeed ook speciale pleisters voor:
Sport Hiel: deze pleister biedt 20% extra bescherming tegen wrijving
Hoge Hakken: dit is een discrete pleister die speciaal is gemaakt voor het voorkomen van blaren/pijn bij dragen van hoge hakken. Dankzij de speciale vorm valt de pleister niet op.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer