Vitaminen voor je huid, haar & nagels

Schoonheid van binnenuit

Haal je schoonheid van binnenuit

Je hebt in je badkamer je reinigingsproducten, dag- en nachtcrème en een oogcrème op het schapje staan? En je gebruikt ze trouw? Top! Maar werk je ook aan je schoonheid van binnenuit? Want de juiste vitaminen en mineralen voor je huid, haar en nagels zijn minstens zo belangrijk. Lees hier waarom.

Waarom heb je vitaminen en mineralen nodig?

Als je jong bent zien je huid, haar en nagels er meestal wel goed uit. Extra vitaminen en mineralen heb je niet nodig, toch? Nou, zo zit het niet helemaal. Gezonden voeding en vitaminen en mineralen zijn nodig om je huid, haar en nagels te ondersteunen in hun groei. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Al ben je daar misschien nog helemaal niet mee bezig. Ben je ouder, dan merk je dat je huid, haar en nagels soms wat minder mooi zijn dan vroeger. Dat zal wel aan de leeftijd liggen, denk je misschien. Ook dat zit niet helemaal zo. Het ligt gedeeltelijk aan je leeftijd, maar ook je voedingspatroon is van invloed.

Welke vitaminen en mineralen zijn belangrijk?

Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor je huid, haar en nagels.

Huid
Je huid heeft de volgende vitaminen en mineralen nodig om te stralen: vitamines A, C en E en de B-vitamines, vooral vitamine B2, B3, B5, B6 en B8 (biotine).

Haar
Voor de conditie van je haar zijn is een heel rijtje vitaminen en mineralen van belang: alle vitamines uit de B-groep en specifiek foliumzuur (vitamine B11) en biotine (vitamine B8) en daarnaast selenium, zink, ijzer en vitamine A.

Nagels
Voor je nagels zijn de volgende vitaminen belangrijk: biotine (vitamine B8), vitamine E en vitamine A.

Zoals je ziet zit er overlap in de behoeften van je huid, haar en nagels.

schoonheid-van-binnenuit-moeder-dochter

Hoe krijg je deze vitaminen binnen?

De vitamines en mineralen haal je uit gezonde voeding. Als je je houdt aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Twijfel je soms of je gevarieerd genoeg eet? Je kunt je huid, haar en nagels ook ondersteunen met speciale voedingssupplementen. Hieronder noemen we er een paar.

Kruidvat Huid Haar en Nagels Tabletten
Deze tabletten bevatten vitaminen, mineralen en kruidenextracten. Akkerpaardenstaartextract ondersteunt de conditie van huid, haar en nagels. Vitamine B2 en biotine helpen bij de verzorging van de huid van binnenuit. Daarnaast zit er selenium en zink in.

Silidyn Original Ortho Silicium
Silidyn Original Ortho Silicium is speciaal ontwikkeld als aanvulling van je dagelijkse voeding. Het bevat naast Ortho Siliciumzuur ook MSM, mangaan, borium en OPC. Ook is dit supplement rijk aan zink en selenium.

Swisse Haar Huid Nagels Tabletten
De tabletten bevatten zink, biotine en vitamine C, om je huid, haar en nagels te verzorgen en beschermen.

Je ziet: schoonheid komt van binnenuit!

Lees ook: Gezond het najaar door

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer