Vitamine D en C in de wintermaanden

Vitamine-c-en-d-in-de-donkere-maanden-header

Krijg je voldoende vitamine C en D binnen?

Zijn het weer die donkere maanden? Je komt waarschijnlijk minder buiten, de zon schijnt niet en wellicht eet je ook wat minder verse groenten en fruit.

Vitamine D

Vitamine D kan je lichaam zelf aanmaken; wanneer zon op je huid schijnt begint het lichaam direct met het aanmaken van vitamine D. Dit werkt alleen als het zonlicht valt op blote huid.

Naast de natuurlijke werking van zonlicht zit er ook vitamine D in een aantal voedingsmiddelen. De meeste vitamine D vind je terug in vette vis zoals makreel en zalm. Daarnaast zitten er ook kleine hoeveelheden vitamine D in bepaalde zuivelproducten als kaas, eieren, margarine en halvarine. Zonlicht is echter de belangrijkste bron voor het aanmaken van vitamine D. Daarom blijft het belangrijk om regelmatig buiten te komen. Je lichaam kan vitamine D opslaan, hartstikke handig voor als je eens wat minder binnenkrijgt.

Vitamine D:

  • Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen:
  • ondersteunt je lichamelijke en geestelijke energie;
  • ondersteunt het behoud van sterke botten en spieren.

Vitamine D aanvullen

Twijfel je of je voldoende vitamine D binnenkrijgt? Of heb je wel een vitamine D-voedingssupplement in huis, maar vergeet je dat steeds in te nemen? Maak dan kennis met Roter D-Pro Per Week Vitamine D Capsules. Deze hoef je maar 1 keer per week te nemen!

Vitamine C

Vitamine C kan je lichaam, in tegenstelling tot vitamine D, niet zelf aanmaken. Je moet deze vitamine dus via je voeding binnenkrijgen. Vitamine C zit in groenten, fruit en aardappelen. Eet je volgens de Schijf van Vijf, dus twee porties vers fruit en minimaal 250 gram groenten per dag, dan krijg je in principe voldoende vitamine C binnen.

Vitamine C:

  • ondersteunt je natuurlijke weerstand;
  • is nodig voor de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer.

Vitamine C aanvullen

Veel mensen ondersteunen hun weerstand de hele winter met een voedingssupplement met vitamine C. Roter biedt supplementen met vitamine C als bruistabletten en handige kauwtabletten met een aangename citroensmaak. Niets houdt je tegen om je weerstand op peil te houden!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer