Vier slimme tips: minder migraine!

Migraine

Minder migraine met deze vier slimme tips

Wat is Migraine? Het is iets anders dan de hoofdpijn waar de meeste mensen weleens last van hebben. Kenmerken van migraine zijn een bonzende, stekende hoofdpijn al dan niet gecombineerd met misselijkheid en lichtflitsen in je ooghoeken. Een migraineaanval komt nooit gelegen, want soms is het enige wat je kunt doen al je werkzaamheden neerleggen, je afspraken afzeggen en hopen dat het snel voorbij is. Wij hebben vier tips om de kans op migraine te verkleinen en een aanval te verlichten.

1. Zo verklein je de kans

Rode wijn en chocola zijn nogal triggers als het gaat om hoofdpijn en met name migraine, maar ook sterke Franse kazen, noten en citrusfruit kunnen stekende migraine hoofdpijn aanwakkeren. Als je vaker last hebt van migraine, houd dan eens een eet- en drinkdagboek bij. Net zoals je dat zou doen bij een allergie. Dan zie je precies wat de voedingsmiddelen zijn die bij jou migraine veroorzaken.

2. Wat te doen bij een aanval?

Neem rust. Zorg voor weinig prikkels en doe geen dingen waarmee je jezelf of anderen in gevaar brengt, zoals autorijden. Ga in een donkere kamer liggen, zonder prikkels van licht en geluid. Neem een pijnstiller in en wacht rustig af tot de aanval voorbij is: geef je eraan over.

3. Medicatie

Wanneer je voelt dat je een migraineaanval krijgt, dan kun je baat hebben bij Excedrin. Dit medicijn is erop gericht stevige hoofdpijn en migraine te verlichten. Omdat migraine in veel verschillende vormen voorkomt, weet je zelf het beste wat naast het innemen van Excedrin voor jou nog meer goed werkt.

4. Weg met de waan

Wil je voorkomen dat je migraine krijgt of de kans erop verminderen, dan doe je er goed aan stress te vermijden. Ook hoge bloeddruk (vaak een gevolg van stress) geeft een verhoogd risico op migraine. Probeer te zoeken naar ontspanningsoefeningen die voor jou goed werken. Een goed begin kan zijn om twee momenten per dag in te bouwen waarop je jezelf toestaat tien minuten te dagdromen. Even je hoofd leeg maken en wegdrijven van de waan van de dag.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer