Verkoudheid of griep?

Otrivin Verkoudheid Griep

Wanneer heb je nu griep en wanneer is het een verkoudheid?

Veel mensen denken dat verkoudheid hetzelfde is als griep, maar niets is minder waar. Griep begint met hoge koorts, koude rillingen, keelpijn, hoofdpijn en spierpijn. Het verkoudheidsvirus begint in de neus en gaat dan door de holtes naar keel en longen.

Wat is een verkoudheid?

Neusverkoudheid is een van de meest voorkomende winter kwaaltjes. Het wordt veroorzaakt door rhinovirussen, een grote groep verkoudheidvirussen. Het virus dringt de neus binnen als de weerstand laag is en nestelt zich in het slijmvlies. Het slijmvlies raakt hierdoor geïrriteerd en zwelt op.

Verkoudheid kan een erg naar gevoel zijn. Je voelt je niet helemaal fit en je kan je erg benauwd voelen. Je neus zit verstopt, je bent vaak aan het niezen of aan het snotteren, kortom: een verkoudheid kan allesbehalve ideaal zijn. De meeste volwassenen zijn 2 tot 4 keer per jaar verkouden. Kinderen kunnen daarnaast ook last hebben van koorts en/of snotterige ogen.

Otrivin Verkoudheid Griep

Symptomen van een verkoudheid

  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Keelpijn
  • Niezen
  • Hoesten
  • Vermoeidheid
  • Soms ook grieperig

Verkoudheid voorkomen

Een verkoudheid loop je op door het virus in te ademen of doordat je contact hebt met besmette dingen (zoals pennen, toetsenborden of telefoons) en vervolgens je mond of neus aanraakt. Voorkomen begint daarom bij het regelmatig wassen van je handen. Dat is sowieso een goede gewoonte. Het vermijden van drukke plekken waar veel bacillen zijn is ook erg zinvol.

Wat wij aanraden

Bij veel mensen kan het gebruik van neusspray of -druppels helpen. En je kan altijd nog een stoombad nemen. Hierdoor komt het vastzittende snot los, wat een opluchtend gevoel kan geven. Probeer altijd eerst verlichting te creëren met een neusspray met een oplossing van zeezout als de neus verstopt zit. Houden de klachten aan of merk je geen verbetering, dan kun je overgaan op een neusspray met de werkzame stof xylometazoline.

Wanneer je verkouden bent, doe je natuurlijk alles om er snel vanaf te komen. Gelukkig helpen de producten van Otrivin om je verstopte neus te openen, zodat je snel weer vrij kunt ademen.

Handelsmerken zijn eigendom van of in licentie gegeven aan de GSK groep. © 2018 de GSK groep of de licentiegever. Het Otrivin assortiment bevat geneesmiddelen. Otrivin Neusspray Xylometazoline bevat Xylometazoline HCI, Otrivin Duo bevat Xylometazoline HCl en ipratropium bromide, Otrivin Menthol bevat Xylometazoline HCl, Otrivin voor Kinderen bevat Xylometazoline HCl. Gebruik Otrivin Duo niet bij kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiters. Otrivin Baby Zoutoplossing is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V. CHNL/CHOTRI/0017/18 KOAG-KAG: 309-0818-1083

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer