Vakantiestress? Met deze tips begin je ontspannen aan je vakantie

Vakantiestress-Met-deze-tips-begin-je-ontspannen-aan-je-vakantie-header

Ga uitgerust en ontspannen op vakantie!

Je kijkt al maanden uit naar die heerlijke vakantie en dan komt het ineens wel heel dichtbij: over een week vertrek je. Voor veel mensen is de laatste week voor de vakantie stressvol. Je wil de laatste dingen op je werk afmaken en moet ook al je spullen nog inpakken. Zonde van je vakantie, want als je eenmaal op je vakantiebestemming bent, ben je de eerste dagen uitgeteld en alleen maar aan het bijkomen. Wij geven je hier tips om optimaal van je vakantiedagen te genieten.

Onze tip: deze tabletten van Validispert helpen bij het creëren van rust en ontspanning bij zenuwen en stresssituaties én verbetering van de concentratie.

van 0.00 12.59

Wat is vakantiestress?

Een week voor je op vakantie gaat begint het al. Op je werk wil je alles afronden en alles zo goed mogelijk voor je collega’s achterlaten, thuis ligt nog een berg was en moeten de koffers ingepakt worden en op het laatst kom je erachter dat je nog zonnebrand moet halen. Op vakantie gaan levert vaak stress op. Je bent uit je ritme, hebt hoge verwachtingen van je vakantie en zo ontstaat stress.

11 tips tegen vakantiestress

Wil je uitgerust en ontspannen aan je vakantie beginnen en optimaal genieten? De volgende tips helpen je hierbij:

 • Neem, als dat mogelijk is, een dagje eerder vrij om je voor te bereiden en in te pakken.
 • Rond je werk op tijd af en durf dingen over te dragen. Begin hier op tijd mee. Vertrouw op je collega’s, je werk is bij hun in goede handen.
 • Ruim je werkplek en je huis op voor je op vakantie gaat. Dat geeft rust in je hoofd én rust wanneer je weer terugkomt.
 • Maak een handige inpaklijst en checklist. Op de inpaklijst zet je alles wat je mee moet nemen en wat je misschien op het laatste moment pas kan inpakken. Gebruik de checklist voor klusjes en boodschappen die je voor je vakantie nog moet doen.
 • Begin op tijd met het inpakken van je koffer. Zo heb je ruim de tijd om alles wat je mee wilt nemen er in te doen, ook als je er later pas aan denkt.
Vakantiestress-Met-deze-tips-begin-je-ontspannen-aan-je-vakantie-sfeerbeeld
 • Regel op tijd een oppas voor je huisdieren, iemand die de plantjes in je huis water geeft en de post opruimt. Als je dit op het laatste moment moet doen, levert dat veel onnodige stress op.
 • Neem een notitieboekje mee op vakantie. Soms schiet je tijdens de eerste vakantiedagen een goed idee voor je werk te binnen of ben je toch iets vergeten en wil je dit na je vakantie oppakken. Schrijf het direct op. Zo is het uit je hoofd en kun je er na je vakantie mee aan de slag.
 • Plan je agenda direct na de vakantie niet te vol. Geef jezelf de tijd om weer in het gewone ritme te komen en nog even na te genieten van je vakantie.
 • Laat het los. En dat is een stuk makkelijk gezegd dan gedaan, maar wel belangrijk om optimaal van je vakantie te genieten. Het is niet erg als je iets vergeten bent te regelen of mee te nemen, er is altijd wel een oplossing te bedenken.
 • Vaak slaap je minder goed op vakantie en mis je je eigen bed en kussen. Neem daarom, als het kan, je eigen kussen mee. Ook kan een natuurlijke rustgever van bijvoorbeeld Sleepzz of Valdispert je helpen om beter te slapen. Goed slapen betekent ook uitgerust wakker worden en eerder aan ontspanning in vakantie toekomen.
 • Gaat er toch iets mis? Probeer je hier dan bij neer te leggen. Niet alles gaat perfect. Maak je niet te druk, een vakantie moet ook voor jou ontspannen zijn.

Meer weten? Kijk dan op onze Slaap & Ontspanning pagina voor meer informatie.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer