Vakantiechecklist: Dit moet je meenemen op vakantie

vakantiechecklist

Vergeet deze spullen niet mee te nemen op vakantie!

Op vakantie gaan is super leuk, maar bedenken wat je moet meenemen, is minder leuk. Natuurlijk neem je jezelf ieder jaar voor om een inpaklijst te maken, terwijl je op het moment suprême alleen maar denkt: wat ik vergeet, koop ik daar wel. Kan. Maar goed voorbereid op reis gaan, is toch wel zo relaxed en uiteindelijk goedkoper. Hou deze vakantie checklist daarom bij de hand en wij garanderen je dat je de belangrijkste spullen in jouw bagage hebt.

1. Paracetamol en (nacht)rusttabletten

Op reis gaan, kan zorgen voor spanning en spanning kan weer hoofdpijn of buikpijn opleveren. Daarom op nummer één van onze vakantielijst: twee doosjes paracetamol. Deze pijnstillers komen onderweg van pas wanneer je hoofdpijn hebt bij het vliegen, maar natuurlijk zijn ze je hele verdere vakantie ook handig. Want wanneer je geen paracetamol bij je hebt en op zoek moet naar een apotheek in een onbekende buurt terwijl je barst van de hoofdpijn, dan is dat niet heel relaxed. Reis je met kindjes? Zorg dan dat je ook een doosje kinderparacetamol bij je hebt.

Andere handige medicijnen voor in je toilettas zijn (nacht)rusttabletten. Een vreemde omgeving kan zorgen voor onrust en dit kan weer leiden tot slapeloze nachten. Terwijl je toch op vakantie gaat om lekker uit te rusten.

van 0.00 2.05
Kruidvat Paracetamol Liquid Caps 500mg

20 stuks

Kruidvat Paracetamol Liquid Caps 500mg

2. Wereldstekker

Een wereldstekker kun je maar beter voor de zekerheid in je koffer stoppen. Want als je je föhn niet kan gebruiken, of als je je telefoon, laptop of iPad niet kunt opladen, is dat behoorlijk vervelend. En daarbij: wereldstekkers op toeristische plekken zijn altijd duurder.

3. Voor een rustige buik

In elk land is de hygiëne en de bereiding van het eten anders en daarom zal je buik altijd even moeten wennen. Zorg daarom voor een voorraad imodium-tabletten en diarreeremmers zodat je altijd een middel bij de hand hebt om vervelende situaties te voorkomen. Deze middelen helpen tegen diarree, maar het omgekeerde komt net zo vaak voor. Dus als je slim bent, stop je ook laxeertabletten in je toilettas.

4. Sokken

Hoe hoog de temperatuur op je eindbestemming ook is, het is altijd fijn om een paar setjes sokken bij je te hebben. Voor onderweg in de auto, de bus of het vliegtuig, als voor jou de airco net iets te hoog staat, bijvoorbeeld. Maar natuurlijk ook voor die dag dat jullie een uitstapje maken waarbij je dichte schoenen nodig hebt: sokken komen altijd van pas.

5. Tandenborstel

Je gebruikt je tandenborstel minstens twee keer per dag en daarom is het best vreemd dat je hem zo snel vergeet mee te nemen. Waarschijnlijk doordat je hem standaard als laatste inpakt zodat je voor vertrek nog even snel je tanden kunt poetsen. Ons advies is dan ook: koop er eentje speciaal voor op reis.

Vakantiechecklist koffer

6. Oordopjes

Waar vakantiegangers zijn, is het vaak gezellig. En waar gezelligheid is, is ook vaak lawaai. Als je een avondje vroeg wilt slapen (en helemaal als je een hotel hebt aan de hoofdstraat), zijn oordopjes een musthave. Met een setje in je koffer, weet je zeker dat niemand jouw nachtrust verstoort.

7. Ontsmettingsmiddel en pleisters

Een schaafwond bij het zwembad, koraal waaraan je je openhaalt in zee of een ongelukje bij het klaarmaken van een fruitsalade… Kleine ongevallen overkomen je ook op je vakantieadres. Daarom is het belangrijk om in ieder geval ontsmettingsmiddel bij je te hebben. Zo voorkom je de kans op infecties en ontstekingen. Daarnaast is het handig om altijd pleisters mee te nemen. Mocht je pech hebben op een plek waar geen EHBO-doos aanwezig is, dan heb je toch een eerste middel om je (voor even) te helpen.

8. Weg met je koortslip

Koortslipcrème is waarschijnlijk niet één van de eerste dingen waar je aan denkt om mee te nemen, maar wel een hele belangrijke. UV-straling zorgt er namelijk voor dat het herpesvirus sneller tevoorschijn komt, dus het risico op een koortslip is groter op zonnige bestemmingen.

9. Tegen insecten(beten)

Op vakantie gaan is geweldig, maar de insecten die ook op je vakantiespot zitten, zijn net iets minder geweldig. Daarom is het erg belangrijk om nare insectenbeten en jeukende bulten te voorkomen! Neem dus een anti-insectenmiddel mee, maar ook een middel dat je kunt gebruiken als je al bent gestoken: een ‘na de insectenbeet-middel’.

Deze producten zijn ook nog handig:

Werken tegen klachten die veroorzaakt worden door maagzuur, zoals brandend maagzuur.

Helpt je huid te hydrateren na het zonnen.

O.R.S. herstelt snel het vochtgehalte van je lichaam. Dit gebruik je bij vochttekort na (langdurig) overgeven of diarree.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer