Urineverlies: zo kies je het juiste product voor jou

Tena-urineverlies-juiste-product-header

Dit zijn de bomen in het incontinentiebos

Wanneer je te maken krijgt met urineverlies, kan het even zoeken zijn naar het juiste product. Je wilt natuurlijk iets dat goed beschermt, comfortabel zit, zorgt voor een veilig gevoel én niet opvalt onder je kleding. Incontinentiemateriaal is er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Wil je alvast het hele assortiment incontinentiemateraal bekijken? Ga dan naar de webshop!

Welk product is geschikt voor jouw situatie?

Veel vrouwen die voor het eerst te maken krijgen met lichte incontinentie, kiezen in het begin voor een inlegkruisje of maandverband om het vocht op te vangen. Dit heb je meestal al in huis en het voordeel is dat je het niet ziet zitten onder je kleding. Maar dit soort producten zijn niet gemaakt voor urineverlies: ze nemen veel minder en minder snel vocht op.

Gebruik bij urineverlies altijd iets dat daadwerkelijk bedoeld is om urine op te vangen. Je bent dan veel beter beschermd tegen doorlekken, hebt geen last van urinegeur en je voorkomt huidirritatie.

Maar waar kun je dan uit kiezen? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

1. Inlegkruisjes en incontinentieverbanden

Incontinentie-inlegkruisjes of -inlegverbanden lijken qua uiterlijk precies op gewone inlegkruisjes en maandverbanden. Verschil is dat in incontinentieverband speciale korrels zitten die urine opnemen en omzetten in een gel die geen vocht kan loslaten. Je plakt het verband met een plakstrip in je onderbroek. Incontinentieverband is verkrijgbaar in verschillende groottes en materialen en is er ook speciaal voor mannen. Het is vooral geschikt bij licht tot matig urineverlies. Het aantal druppels op de verpakking geeft de mate van bescherming aan.

Tip: Soms is het handig verschillende soorten verbanden in huis te hebben, bijvoorbeeld een klein inlegverband voor thuis en een groter verband voor als je weggaat.

Tena-urineverlies-juiste-product-sfeerbeeld

2. Incontinentiepants en incontinentiebroekjes

Als je meer nodig hebt dan een inlegverband, is een incontinentiepants of absorberend broekje een perfecte oplossing. Een pants trek je gewoon aan als een onderbroek, het is alleen wat dikker. Voordeel van een pants is dat het perfect om je lichaam zit waardoor het niet opvalt onder je kleding. Bovendien zijn ze vaak heel zacht en comfortabel.
Het elastiek van incontinentiepants zit verspreid over het hele broekje. Daardoor blijft het broekje heel goed op zijn plaats zitten en knelt de rand niet op je buik.

Tip: Ben je vooral ’s nachts onzeker over doorlekken? Dat is niet zo vreemd. Veel mensen plassen ’s nachts meer dan overdag. En in de nacht draai en woel je, waardoor incontinentiemateriaal kan gaan schuiven. Het kan dan een goed idee zijn om overdag een inlegger te dragen en ’s nachts een pants.

Innovatie in incontinentiebroekjes

Van alle incontinentiematerialen is het incontinentiebroekje het product waar fabrikanten het meest aan verbeteren. Je ziet vernieuwingen in materiaalgebruik, in verschillende pasvormen en in absorptie op plekken speciaal voor mannen en vrouwen. Zo heeft TENA een steeds breder wordende collectie van incontinentiebroekjes speciaal voor mannen en vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan broekjes voor een actief leven, broekjes voor de nacht én broekjes in verschillende kleuren…

Nieuw en exclusief bij Kruidvat: TENA Silhouette Noir

Het is een heel gewone gedachte: onder zwarte kleding draag je een zwarte onderbroek. Maar als je een incontinentiebroekje draagt, moet je altijd een witte aan. Daar komt nu verandering in! Het eerste zwarte broekje voor urineverlies is nu exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat: TENA Silhouette Noir. Het zwarte incontinentiebroekje voelt als ondergoed, beschermt als TENA en is enorm discreet onder donkere kleding. Waar wacht je nog op?!

Bestel jouw broekje direct hieronder:

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer